Tu știi care este pluralul acestor cuvinte? Mulți români fac aceste greșeli de vorbire

2

Potrivit Dicționarului Explicativ al Limbii Române, ”tabelul” se definește ca o foaie care cuprinde nume, cifre și date, introduse în rubrici cu specificații amănunțite, pentru a servi unui anumit scop. Dar care este pluralul cuvântului ”tabel”. Multe persoane nu știu și folosesc forma greșită.

Cum se spune ”tabel” la plural. Mulți români nu știu, dar aceasta este varianta corectă

La prima vedere, gramatica limbii române pare simplă, dar în realitate, lucrurile sunt un pic mai complicate. Multe persoane nu cunosc forma corectă a unor cuvinte și o folosesc pe cea greșită.

Spre exemplu, cuvântul ”aragaz” este, adesea, folosit greșit la plural. Mulți români spun ”aragazuri”, dar, de fapt, forma corectă este ”aragaze”. De asemenea, termenul ”monedă” le dă bătăi de cap românilor, atunci când vine vorba despre forma corectă.

2 comentarii

  1. […] Potrivit Dicționarului Explicativ al Limbii Române, ”tabelul” se definește ca o foaie care cuprinde nume, cifre și date, introduse în rubrici cu specificații amănunțite, pentru a servi unui anumit scop. Dar care este pluralul cuvântului ”tabel”. Multe persoane nu știu și folosesc forma greșită. Cum… Cititi mai multe aici: Tu știi care este pluralul acestor cuvinte? Mulți români fac aceste greșeli de vorbire […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here