Tinerii de astăzi nu fug de probleme! Ei fug de voi!

0

Sunt multe lucruri importante în viaţă noastră pe care le aruncăm într-un colţ prăfuit. Viaţa haotică şi zbuciumată din fiecare zi ne face orbi la anumite schimbări din jurul nostru. Sub ochii noştri schimbările încep să capete diverse nume, apelative. Noi rămânem ignoranţi fenomenului în ansamblul său. Suntem cuprinşi de opacitate în timp ce afisăm peste tot luciditatea. „Noi am uitat să fim entuziasmaţi de ce se întâmplă în jurul nostru. Din frică sau ignoranţă ne prefacem că nu vedem! Conturul acestei umbre a început demult să se misşoreze, iar cercul nostru strâmt devine tot mai ameniţător”, consideră Sebastian Coma, specialist în educaţie non-formală.

„Copiii de astăzi sunt cu mult mai diferiţi faţă de cum eram noi în trecut. Pe lângă anumite schimbări care au avut loc în viaţa noastră de ordin global, realitatea virtuală şi cea augmentată croşetează un alt timp, al unor noi începuturi. Capacitatea noastră de a ne adapta, de  a ne modifica gândirea, ne indică şi destinul fiecăruia în construcţia viitoare a societăţii civile din România. Educaţia informală oricum a ajuns la un nivel corepunzător în cadrul societăţii româneşti prin care nu doar suplineşte lipsurile din sistemul de învăţământ ci vine şi cu o alternativă viabilă, vibrantă, mai relaxată şi complexă a educaţiei şi a evoluţiei acestui concept în spaţiul public naţional”, explică Sebastian Coma.

Scoala românească a renunţat la multe lucruri frumoase

În opinia specialistului, tendinţa către imuabil a societăţii româneşti vine din neexplorarea suficientă a resurselor ce se regăsesc în rândul acestor tineri.

Citeşte pe  CasoTeca.ro Lăptărie veche de 200 de ani, transformată în casă de vis

„Scoala româneacă a renunţat la multe lucruri frumoase. La dans, la teatru, la artă în general. Arta a fost exclusă din clasă şi prin această decizie arta a fost smulsă şi din sufletul învăţăcelului. Gândesc lucrurile poate prea sentimental, dar se văd deja efectele unui sistem ce ignoră aceste necesităţi ale omului! Societatea civilă are menirea de a schimba paradigma, de a face paşi înainte, iar generaţia nouă este receptivă la această neceistatea de schimbarea în bine a soceităţii. Tinerii se implică în multe proiecte comunitare şi internaţionale. Ei nu fug de probleme. Ei caută soluţii, vin cu propuneri de proiecte, se zbat pentru ideiile lor”,  povesteşte specialistul Sebastian Coma.

Autor: Alexandru Filimon

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here