Studiatul în picioare ajută la o dezvoltare corectă a corpului

0

Un nou studiu privind educaţia şi formarea sănătoasă a elevilor, făcut de American Journal of Public Health, spune că învăţatul în picioare ajută corpul să se dezvolte sănătos.

La cercetare au luat parte elevi din clasele a treia şi a patra din Texas, SUA. Ei au fost puşi să studieze la un pupitru care se regla după măsura lor stând în picioare. Cercetătorii au descoperit că astfel elevii au reuşit să slăbească.

Studiul s-a efectuat cu 380 de elevi, pe parcursul a doi ani. Aceştia au avut în clase birouri care se reglau în funcţie de înălţimea lor. La începutul studiului, 80% dintre elevi cântareau o greutate normal, dar cu timpul, au slăbit.

Greutatea copiilor se stabileşte diferit faţă de cea a adulţilor. Calcularea greutăţii şi înălţimii se modifică în perioada dezvoltării copilului. Astfel, se stabileşte un raport dintre numărul de kilograme şi înălţime. Cu trecerea timpului, se ajunge la o comparare a indicelui de masă corporală al copiilor de aceeaşi vârstă şi sex.

Cercetătorii spun că reducerea timpului de petrecut stând jos poate reduce sedentarismul, nu doar în cazul elevilor, ci şi al adulţilor. Ar reduce probleme de sănătate diverse cum ar fi obezitatea, diabetul sau bolile cardiovasculare.

“Îi forțăm pe copii să stea jos, să fie liniștiți și să tacă, iar aceste lucruri nu sunt naturale pentru ei’”, a declarat Mark Benden, reprezentant A&M School of Public Health Ergonomics Center in College Station, Texas.

Sursa Agerpres.

Cu toate astea, sedentarismul mai poate afecta şi învăţatul şi poate face pe oricine depresiv, pentru că respectul de sine începe să scadă.

picioare 2Sedentarismul poate fi mortal!

Mai mult, un studiu canadian, efectuat anul trecut, pe un eşantion de 17.000 de voluntari, a demonstrat că persoanele care stau jos mai multe ore zilnic sunt expuse unui risc crescut de deces prematur, indiferent dacă fac mişcare sau nu.

Pe lângă faptul că îngraşă, sedentarismul poate şi ucide! Studiile dovedesc faptul că persoanele care petrec mult timp stând jos la birou, la şcoală, în faţa televizorului sau a calculatorului, riscă să facă atac de cord şi să moară mai devreme decât o persoană activă şi care face sport.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here