Studenții nevaccinați, la ore doar cu combinezoane de protecție

0
studenti-burse-vacanta-vara

Din toamnă, studenții nevaccinați și care merg fizic la cursuri ar putea participa la orele de laborator și la lucrări practice doar dacă au combinezoane de protecție. Deocamdată, este doar o ipoteză pe care unele universități o iau în calcul, spune ministrul Educației.

Sorin Cîmpeanu mai precizează că vaccinarea ar putea face diferența și la cazarea studenților în cămine, doar cei imunizați urmând să aibă prioritate.

Vezi și Cîmpenau îndemnă la vaccinare și testare noninvazivă pentru reînceperea școlii

„Sunt unul dintre cei care susțin, și din poziția de rector suspendat, dacă vreți, importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și a acelor activități directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezență fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și (…) studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

„O altă idee ar putea fi prioritizarea studenților vaccinați în procesul de cazare. (…) Nu-și propune nimeni să oblige pe cineva, însă aceste criterii cred că ar putea să fie luate în considerare”, a mai subliniat ministrul Educației.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here