UPDATE: Studenții au la dispoziție 20 milioane de euro pentru proiecte

20 de milioane de euro, finanţati prin Programul Operaţional Capital Uman

0
programul-euro-200-elevi-studenti-calculatoare

“Sper ca, la sfârşitul acestui apel de proiecte, cele 5.000 de locuri de muncă şi peste 900 de start-up-uri să prindă viaţă. Este un program ambiţios. Vestea bună este că putem să avem o posibilă contractare de până la 150 de milioane de euro, în funcţie de succesul pe care îi va avea acest program. De asemenea, cealaltă măsură, tot pentru tineri şi studenţi cu vârste între 16 şi 29 de ani, să fie beneficiarii măsurilor compensatorii în ceea ce priveşte încadrarea în câmpul muncii. Practic, apelul de proiecte presupune ca, pentru acele afaceri pe care le vom selecta, să putem acorda granturi între 40.000 de euro, până la 100.000 de euro”, a afirmat Marcel Boloş.

Boloş a precizat că mai există alte două două forme de sprijin, respectiv subvenţionarea locurilor de muncă pe perioada implementării proiectelor şi acordarea unor burse studenţeşti pe perioada în care se desfăşoară stagiul de practică şi participarea la cursuri de întreprindere simulată.

Știre inițială

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, anunță, alături de vice-premierul Raluca Turcan, lansarea apelului de proiecte Innotech Student, potrivit unui comunicat remis de ministerul de resort.

Proiectul prevede finanţarea schemelor antreprenoriale ale studenţilor români din domenii inovatoare care aduc o valoare adăugată reală. Programul îşi propune să încurajeze studenţii să îşi pună în practică viziunea, dar şi spiritul antreprenorial.

Daniel Breaz îndeamnă primarii comunelor să acceseze fonduri europene pentru proiecte din domeniul culturii

Apelul de proiecte are o valoare totală de 20 de milioane de euro şi este finanţat prin Programul Operaţional Capital Uman.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here