Studenţii cer program non-stop la Metrorex!

0
metrorex-studenti-program-non-stop

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) şi Consiliul Tineretului din România (CTR), alături de  alte 13 organizații studențești și de tineret ridică problema programului de circulaţie a metroului.

Orele limitate de funcţionare mijlocului de transport subteran, de la 05:00 până la 23:00 reprezintă un obstacol pentru tineri, dar şi pentru restul cetăţenilor, care nu-şi permit de multe ori să utilizeze serviciile de taximetrie ce au preţuri mult prea ridicate, existând şi situaţii când găsirea unui taxi este aproape imposibilă, susțin organizațiile menționate într-un comunicat de presă.

De asemenea, această iniţiativă nu conferă beneficii doar locuitorilor, ci reprezintă şi un pas spre dezvoltarea infrastructurii oraşului doarce ar intra pe aceeaşi linie cu marile oraşe ale lumii care au program non-stop al metroului. Totodată, un alt avantaj al acestui demers este de ordin economic: „ar face din București un oraș mai atractiv pentru turiști, pentru că ar garanta o mobilitate facilă și sigură a acestora, încurajând astfel dezvoltarea acestui sector, ceea ce ar aduce, implicit, și alte beneficii economice României, potrivit ANOSR.

Citește și: Liga Studenților Iași: „Educația, câmp tactic pentru serviciile de informații”

Organizația mai comunică şi faptul că activităţile studenţilor şi tineri sunt infulenţate de programul Metrorex: „În București, capitală europeană și centru universitar unde studiază peste 135 000 de studenți și locuiesc peste 570 600 tineri, plaja de activități socio-culturale este foarte ofertantă pentru tineri şi viaţa socială a acestora este activă şi vibrantă, însă, de multe ori, participarea lor la astfel de activități este restrânsă din cauza faptului că posibilitățile de transport după ora 23:00 sunt limitate, puțini studenți și tineri având disponibilitatea financiară de a circula cu o firmă de taximetrie. Prin urmare, dacă rețeaua de metrou ar funcționa non-stop, tinerii vor putea beneficia de mai multe dintre opțiunile socio-culturale existente în oraș, deoarece nu vor mai fi limitaţi de posibilităţile de transport, mai susține organizația studențească.

Iniţiativa organizaţiilor studenţeşti poate fi susţinută prin semnarea petiţiei online care până la această oră însumează 2.297 de semnături.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here