Sorin Cîmpeanu: nu se va învăța în online din cauza facturilor la energie

1

Toți inspectorii școlari generali din toate județele au fost convocați astăzi, la București, de către ministrul Educației „pentru a comunica instrucțiuni clare în legătură cu condițiile asigurate în toate școlile din țară pe perioada sezonului rece”, a anunțat Sorin Cîmpeanu pe pagina sa de Facebook.

Ministrul nu a spus însă nimic despre cazurile particulare, cum este cel al școlilor din municipiul Ploiești, acolo unde nu există apă caldă de mai bine de două luni.

Este clar acum că ploieștenii conectați la rețeaua de termoficare a orașului, inclusiv școlile sau spitalele, nu vor avea agent termic în viitorul apropiat.

În cazul acestora, ministrul trebuie să ia o decizie cât mai repede!

„Guvernul asigură plata diferențelor de preț pentru orice eventuală fluctuație a costului la energie. În aceste condiții nu se justifică sub nicio formă demersuri precum inițiativele izolate, la nivel local, care doresc să includă reducerea temperaturii în școli sau chiar trecerea în online a sistemului de învățământ.”, a transmis ministrul.

Vezi și Cîmpenau îndemnă la vaccinare și testare noninvazivă pentru reînceperea școlii

Ce a spus ministrului Cîmpeanu pe facebook:

„Vor fi asigurate condiții de funcționare a școlilor în perioada sezonului rece!

Am convocat astăzi, la București, toți inspectorii școlari generali din toate județele României pentru a comunica instrucțiuni clare în legătură cu condițiile asigurate în toate școlile din țară pe perioada sezonului rece.

Guvernul asigură plata diferențelor de preț pentru orice eventuală fluctuație a costului la energie.

În aceste condiții nu se justifică sub nicio formă demersuri precum inițiativele izolate, la nivel local, care doresc să includă reducerea temperaturii în școli sau chiar trecerea în online a sistemului de învățământ.

Toate inspectoratele școlare județene vor lua legătura cu autoritățile locale pentru a se asigura de respectarea dreptului la educație.

Aceste demersuri vor fi realizate în coordonare cu prefecturile.

Proiectul Legii educaţiei “România Educată ” prevede creșterea de 4 ori a costului standard pentru cheltuielile materiale din care se acoperă cheltuielile cu energia!

Alături de asigurarea transportului elevilor, de sistemul de burse școlare și de extinderea programului Masa Caldă, asigurarea funcționării școlilor este o preocupare majoră a Guvernului României.”

un comentariu

  1. […] Toți inspectorii școlari generali din toate județele au fost convocați astăzi, la București, de către ministrul Educației „pentru a comunica instrucțiuni clare în legătură cu condițiile asigurate în toate școlile din țară pe perioada sezonului rece”, a anunțat Sorin Cîmpeanu pe pagina sa de Facebook.… Cititi mai multe aici: Sorin Cîmpeanu: nu se va învăța în online din cauza facturilor la energie […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here