Sibiu: Inspectoratul Şcolar organizează un târg online dedicat liceelor unde se pot învăţa meserii

1
Foto: stiriletransilvaniei.ro

Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Sibiu împreună cu câteva companii din judeţ organizează marţi şi miercuri, online, „Târgul ofertelor educaţionale”, pe site-ul www.scoaladualasibiu.ro, unde elevii pot afla informaţii despre liceele şi colegiile unde pot învăţa meserii, informează un comunicat de presă remis AGERPRES.

„Pentru detalii ofertă învăţământ dual puteţi accesa linkul de mai jos: http://www.isjsb.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=148&Itemid=1192. În perioada 17 – 18.05.2022, în sistem online, are loc evenimentul ‘Târgul ofertelor educaţionale’ organizat de către ISJ Sibiu. Pentru detalii accesaţi linkul de mai jos: www.scoaladualasibiu.ro”, se arată în comunicatul IŞJ Sibiu.

Potrivit sursei citate, în judeţul Sibiu, pentru anul şcolar 2022 – 2023, sunt ofertate 265 de locuri pentru admiterea în clasa a IX-a, învăţământ dual. Înscrierea candidaţilor la unităţile de învăţământ care au ofertă educaţională pentru învăţământul dual, pe baza fişei de înscriere în învăţământul profesional şi dual de stat, va avea loc în perioada 4 – 8 iulie 2022.

Vezi și România datoare Agenţiei Spaţiale Europeane 60 de milioane de euro

„Învăţământul dual este o formă de organizare a învăţământului profesional şi tehnic, tripartită, ce are la bază un contract de parteneriat între operatorul economic, unitatea de învăţământ şi unitatea administrativ-teritorială, precum şi contracte individuale de pregătire practică între operatorul economic, elev/părinte-tutore şi unitatea de învăţământ. Acest tip de învăţământ se adresează elevilor absolvenţi de clasa a VIII-a şi are o durată a studiilor de cel puţin 3 ani. Clasele de elevi, pentru o anumită calificare, sunt formate la iniţiativa operatorilor economici interesaţi, în calitate de potenţiali angajatori şi parteneri de practică. Pe baza contractului de parteneriat şi a contractelor individuale de pregătire practică, agenţii economici asigură pregătirea practică a elevilor, bursă la nivelul celei acordate din fonduri publice şi alte cheltuieli pentru formarea de calitate a elevilor”, au explicat reprezentanţii IŞJ Sibiu.

un comentariu

  1. […] Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Sibiu împreună cu câteva companii din judeţ organizează marţi şi miercuri, online, „Târgul ofertelor educaţionale”, pe site-ul http://www.scoaladualasibiu.ro, unde elevii pot afla informaţii despre liceele şi colegiile unde pot învăţa meserii, informează un comunicat de presă remis AGERPRES. „Pentru detalii ofertă… Cititi mai multe aici: Sibiu: Inspectoratul Şcolar organizează un târg online dedicat liceelor unde se pot învăţa mes… […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here