Sfârșitul anului școlar 2023: Pe ce de dată intră elevii în vacanța de vară

2

Sfârșitul anului școlar 2022-2023 nu va fi afectat de greva profesorilor, a anunțat ministrul Educației, Ligia Deca. Elevii intră în vacanța de vară pe 17 iunie, potrivit structurii anului școlar 2022-2023. 

Anul școlar 2022-2023 nu se va prelungi după data de 16 iunie, dată la care este programată încheierea cursurilor pentru elevi, potrivit calendarului școlar aprobat de Ministerul Educației. Ministrul educației, Ligia Deca, a explica duminică după ședința de guvern că acest lucru este „pentru binele tuturor” având în vedere că de la jumătatea lunii cresc temperaturile în clase și ar fi disconfort pentru elevi și dascăli.

„Trebuie să ne aducem aminte că motivul pentru care școala se termină în jur de 15 iunie, urmată de examenele naționale, într-un calendar destul de strâns, este legat de modul în care se desfășoară activitatea de învățământ în toată țara, atunci când temperaturile cresc. Pentru binele nostru, al tuturor, și mai ales pentru binele copiilor, este bine ca perioada cu temperaturi ridicate să nu fie o perioadă în care se desfășoară activități școlare, mai ales acolo unde infrastructura nu permite răcirea temperaturilor în școli.

Din acest motiv, din nou, pentru binele elevilor, este bine să rămânem în calendarul școlar asumat”, a declarat ministrul Educației, Ligia Deca, potrivit HotNews.ro .

Citește și: UPDATE: S-a încheiat Greva / Ciucă propune azi sindicatelor o creştere salarială de 25%

Greva profesorilor se suspendă

Cadrele didactice suspendă greva generală declanșată în 22 mai, au anunțat luni sindicatele din educație. Elevii revin de marți în bănci pentru ultima săptămână din anul şcolar 2022 – 2023.

Decizia de suspendare a grevei profesorilor este condiţionată de instituirea, în ordonanţa de urgenţă ce urmează a fi aprobată în şedinţa de Guvern de luni, a principiului potrivit căruia salariul de bază al profesorului debutant/asistentului universitar va fi stabilit la nivelul salariului mediu brut pe economie utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat cunoscut şi care reprezintă 23% din maximumul grilei de salarizare din sistemul public şi de acordarea primei tranşe de majorare salarială (50% din creşterea salarială prevăzută de noua lege a salarizării) de la 1 ianuarie 2024, se menţionează într-un comunicat comun al celor două federaţii sindicale.

Sursa: kanalD.ro

2 comentarii

  1. […] Sfârșitul anului școlar 2022-2023 nu va fi afectat de greva profesorilor, a anunțat ministrul Educației, Ligia Deca. Elevii intră în vacanța de vară pe 17 iunie, potrivit structurii anului școlar 2022-2023.  Anul școlar 2022-2023 nu se va prelungi după data de 16 iunie, dată la care… Cititi mai multe aici: Sfârșitul anului școlar 2023: Pe ce de dată intră elevii în vacanța de vară […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here