Serviciile „after school”, cuprinse în bugetul pe 2017 al Primăriei București

0

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că în bugetele pentru 2017 ale primăriei pe care o conduce și în cele ale primăriilor de sector vor fi cuprinse servicii de after school de pe lângă toate școlile.

„Împreună cu cei șase primari de sectoare am stabilit să introducem în proiectul de buget pe care îl creionăm acum, la Primăria Generală și la cele de sector, un plan pentru crearea de servicii after school pe lângă toate școlile din Capitală, ca o necesitate care a venit din partea asociațiilor de părinți. Ne-am întâlnit de mai multe ori cu aceștia și ne-au spus că nu toate familiile își permit să plătească after school în sistemul privat”, a declarat Gabriela Firea citată de Agerpres.

„Sunt foarte multe familii care au nevoie de susținerea noastră, care au nevoie de servicii din partea primăriilor. Va fi o prioritate, începând cu anul viitor, și cuprindem aceste servicii în bugetul anului viitor”, a spus Firea în cadrul unui eveniment dedicat sistemul educațional preuniversitar organizat de PSD, mai scrie Agerpres.

Aceasta a adăugat că o altă problemă înaintată către primăriile de sector a fost nevoia de cantine pe lângă școli, care să ofere elevilor o masă caldă. Astfel de programe au început deja la câteva instituții de învățământ, potrivit sursei citate.

Citește și: De vorbă cu Laurențiu Constantin, directorul Festivalului de Muzică Veche (II)

„Am demarat deja un alt program, dorim să deschidem curtea școlii pentru activități de recreere, activități de sport și de asemenea de socializare. Acestea să nu mai fie niște perimetre care să fie deschise în timpul cursurilor, ci și în afara cursurilor și la sfârșitul săptămânii. Am inaugurat un astfel de spațiu în Sectorul 6. (…) E adevărat, este nevoie să venim și noi cu o participare, și anume să putem să avem o pază și să avem securitatea copiilor sau părinților care vin în aceste spații și acest lucru se poate realiza cu o investiție minimă. Nu este ceva care să copleșească un buget al unei Municipalități sau al unei primării de sector”, a mai menționat Gabriela Firea.

Sursă foto: www.telegrafonline.ro

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here