Seleniul din varză, brocoli, conopidă sau ciuperci util în tratarea Alzheimer

2
seleniu _ crucifere

Cercetătorii chinezi au prezentat recent dovezi care arată că un consum de alimente şi ingrediente bogate în seleniu ar putea să îmbunătăţească starea de sănătate a persoanelor bolnave de Alzheimer, potrivit unui nou studiu realizat de Institutul de Microbiologie din cadrul Academiei de Ştiinţe din Guangdong, relatează marţi Xinhua.

 

Rezultatele studiului au fost publicate în revista „Critical Reviews in Food Science and Nutrition”.

Potrivit studiului, alimentele cu un conţinut mare de seleniu pot inhiba inflamaţia şi stresul oxidativ, arătând astfel potenţialul unei noi strategii alimentare pentru pacienţii cu Alzheimer.

Vezi și Pesimismul ar fi unul dintre factorii care declanșează boala Alzheimer

Alzheimer este o boală neurologică caracterizată prin pierderea memoriei şi scăderea capacităţii de învăţare, care poate afecta capacitatea unui individ de a efectua activităţi zilnice şi poate înrăutăţi calitatea vieţii.

Există un interes tot mai mare pentru alimentele bogate în seleniu în studiul Alzheimer.

O echipă formată din cercetători de la Institutul de Microbiologie din cadrul Academiei de Ştiinţe din Guangdong şi din alte instituţii a propus un potenţial mecanism de intervenţie cu alimente bogate în seleniu pentru ameliorarea stării de sănătate a persoanelor afectate de această boală.

Seleniul este prezent în numeroase plante şi microorganisme, precum cruciferele (varză, brocoli, conopidă etc.), drojdia şi ciupercile.

2 comentarii

  1. […] Cercetătorii chinezi au prezentat recent dovezi care arată că un consum de alimente şi ingrediente bogate în seleniu ar putea să îmbunătăţească starea de sănătate a persoanelor bolnave de Alzheimer, potrivit unui nou studiu realizat de Institutul de Microbiologie din cadrul Academiei de Ştiinţe din… Cititi mai multe aici: Seleniul din varză, brocoli, conopidă sau ciuperci util în tratarea Alzheimer […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here