Școlile se pot înscrie în concursul „Școala Zero Waste”. Premiul mare: o tablă interactivă

0
scoala-zero-waste

În perioada 13 februarie – 3 martie toate școlile din România se pot înscrie în cea de-a 5-a ediție a „Școlii Zero Waste”, concurs național de educație ecologică și colectare selectivă destinat tuturor școlilor din învățământul primar și gimnazial din România. Participanții pot câștiga invitații în tabăra „Zero Waste Summer Camp” și marele premiu- o tablă interactivă.

Campania are ca obiective îmbogățirea cunoștințelor privind protecția mediului în rândul profesorilor și elevilor implicați și dezvoltarea unei atitudini responsabile față de mediu și prin aceștia, promovarea acestor idei în  școlile și comunitățile din care fac parte.

În ce constă participarea la „Școala Zero Waste”

Desfășurarea competiției este detul de simplă: fiecare școlă trebuie să organizeze cât mai multe acțiuni educaționale din lista oferită de organizatori și din colectarea selectiva a mai multor deșeuri reciclabile: hârtie/carton, aluminiu,plastic/pet și altele. Astfel, instituțiile înscrise vor aduna punctele pentru concurs, iar școala care acumulează cel mai mare număr de puncte va fi desemnată câștigătoare.

Premiile concursului

Cei mai buni și implicați cinci elevi din primele zece școli clasate vor participa la „Zero Waste Summer Camp”, tabară de educație ecologică organizată lângă Timișoara în a doua jumătate a lunii August 2017. Dintre acești elevi vor fi desemnații câștigătorii ediției 2017 a Concursului. Premiul cel mare este reprezentat de o tablă interactivă oferită de Continental România, partener al proiectului.

La edițiile anterioare au fost implicați peste 40.000 de elevi

La cele patru ediții anterioare au participat 390 de școli din aproape toate județele țării și din București și peste 40.000 de elevi participanți direct în competiție.

Marii câștigătorii din anii trecuți au fost: Liceul Teoretic „Traian Vuia”, Făget, Județul Timiș (2016), îȘcoala Gimnazială „Mihai Eminescu”, Roșiorii de Vede, Teleorman (2015), Școala Gimnazială „Sf. Nicolae”, Târgu Jiu, Județul Gorj (2014) și Școala Gimnazială Moșnița Nouă, Județul Timiș (2013).

Citește și: Educația în Roma Antică: formarea unui bun cetățean

 

Toate companiile care doresc sa se implice, să susțină educația ecologică în școli și să sprijine organizarea concursului prin acordarea de premii, sunt invitate să ia legătura cu organizatorii.

Perioada de desfășurare a competiției „Școla Zero Waste” este 13 Martie — 12 Mai 2017. Detalii suplimentare despre procedura de înscriere și desfasurarea concursului pot fi găsite pe site-ul organizatorului, EcoStuff România — www.EcoStuff.ro sau pe pagina de Facebook — https://www.facebook.com/scoalazerowaste.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here