Școala online strică ochii elevilor

Controlul periodic la medicul oftalmolog nu trebuie neglijat

1

Școala online strică ochii elevilor. Medicii oftalmologi avertizează că școala online și timpul excesiv petrecut la calculator afectează vederea copiilor. Există însă recomandări medicale care pot reduce efectele nedorite.

 

Timpul îndelungat pe care îl petrecem din cauza pandemiei în fața ecranelor crește riscul de afecțiuni oftalmologice. Iar în cazul copiilor, riscul de a dezvoltă afecțiuni oculare crește. O spun medicii oftalmologi, care constată o creștere constantă a numărului de pacienți care se plâng de aceste probleme.

Efectele utilizării excesive a ecranelor asupra vederii copiilor sunt multiple. De la oboseala ochilor și lăcrimare, până la stres ocular, cu dureri de cap și dificultăți de concentrare. Iar prima recomandare a medicilor sunt pauzele cât mai dese.

Vezi și Corneea ochiului uman rezistă la infectarea cu coronavirus

Controlul periodic la medicul oftalmolog nu trebuie neglijat. Multe probleme oftalmologice apar la o vârstă fragedă, dar sunt observate abia la vârsta școlară, când pot cauza pierderi vizuale, probleme de dezvoltare și dizabilități de învățare.

Medicii recomandă realizarea controalelor medicale periodice și a testelor de screening oftalmologic până la vârsta de 3, maximum 4 ani.

@informateca.ro

Școala online strică ochii elevilor #pedagoteca #informateca #fyi #fy #oftalmologia #scoala https://pedagoteca.ro/scoala-online-strica-ochii-elevilor/

♬ original sound – Informateca.ro

@informateca.ro

https://pedagoteca.ro/scoala-online-strica-ochii-elevilor/ #informateca #pedagoteca #scoalaonline #fyi Școala online strică ochii elevilor

♬ original sound – Informateca.ro

 

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here