„România neîmblânzită”, un documentar-eveniment difuzat la TVR 2

1
Foto: news.ro

Filmul documentar „România neîmblânzită”, (România, 2018), în regia lui Thomas Barton-Humphreys, va fi difuzat de Ziua Naţională, la ora 13.35, pe TVR 2.

Cu o largă apreciere la nivel internaţional, „România neîmblânzită” este atât o invitaţie la cunoaştere şi un mod de a stimula interesul oamenilor pentru universul viu din jur, indiferent că este vorba de mamifere, păsări, peşti, plante, insecte sau reptile, cât şi un apel la tandreţe ecologică. „România neîmblânzită” este realizat de casa de producţie „Off the Fence”, companie britanică parte din elita mondială a filmelor de profil.

Regia îi aparţine lui Thomas Barton-Humphreys, după un scenariu semnat de Thomas Barton-Humphreys şi Alex Păun, iar versiunea în limba română îl are ca narator pe actorul Victor Rebengiuc.

Vezi și Serial documentar despre viaţa copiilor din canale, filmat la Bucureşti de o echipă internaţională

Pentru realizarea documentarului, s-au filmat în jur de 400 de ore, iar echipa de 22 de profesionişti a parcurs mii de km prin Munţii Făgăraş, Munţii Apuseni, Masivul Piatra Craiului, Delta Dunării, Histria Porţile de Fier, Râul Mureş, Viscri, Parcul Naţional Cozia, Parcul Natural Vânători-Neamţ, Parcul Naţional Cheile Nerei-Beuşniţa, Parcul Natural Văcăreşti, Bucureşti, Cluj, Iaşi şi împrejurimile oraşului Cluj. Cu tot cu post-producţie, a durat 1 an, 6 luni şi 3 zile.

Pentru acurateţea informaţiei ştiinţifice, s-a colaborat cu o echipă de documentarişti britanici, iar într-o a doua etapă, naraţiunea a fost verificată şi de apreciaţi specialişti din România.

Muzica filmului documentar „România neîmblânzită” este creaţia originală a compozitoarei britanice Nainita Desai. Piesele au fost înregistrate în două etape: o parte cu un grup de 16 instrumentişti profesionişti din Londra, iar celelalte, în Cardiff, cu BBC National Orchestra of Wales, cu 73 de instrumentişti.

La scurt timp după lansarea sa, în primăvara anului 2018, „România neîmblânzită” a devenit cel mai de succes film documentar intrat în cinematografele autohtone după 1989.

 

 

 

 

 

Sursa: news.ro

un comentariu

  1. […] Filmul documentar „România neîmblânzită”, (România, 2018), în regia lui Thomas Barton-Humphreys, va fi difuzat de Ziua Naţională, la ora 13.35, pe TVR 2. Cu o largă apreciere la nivel internaţional, „România neîmblânzită” este atât o invitaţie la cunoaştere şi un mod de a stimula interesul… Cititi mai multe aici: „România neîmblânzită”, un documentar-eveniment difuzat la TVR 2 […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here