Provocările și perspectivele studentului în Europa, dezbătute la Universitatea din București

1

Universitatea din București, în parteneriat cu Asociația „Proiect Europa Unită”, continuă ciclul dezbaterilor despre proiectul Uniunii Europene și organizează miercuri, 17 octombrie 2018, evenimentul Student în Europa – proiecte și realități.

Dezbaterea va debuta la ora 16:00 și va avea loc în sala „Constantin Stoicescu” a Palatului Facultății de Drept (Bd. Mihail Kogălniceanu, nr. 36-46).

Evenimentul va aduce în prim-plan experiența de studiu internațional și schimbul intercultural de care studenții beneficiază prin intermediul diferitelor programe de mobilitate în spațiul european.

Prin dialogul direct cu studenții participanți, dezbaterea își propune să evalueze impactul pe care programele de mobilitate internațională îl au asupra studenților, modul în care acesta influențează schimbările în carierele lor, dar și gradul în care opțiunile și perspectivele lor se diversifică în urma acestor schimburi interculturale.

Astfel, la eveniment vor lua parte profesorul Mircea Dumitru, rectorul Universității din București, profesorul Liviu Papadima, prorector al UniBuc, jurnalistul Radu Comănescu, precum și Bogdan Stoica, președintele Erasmus Student Network UniBuc. De asemenea, la dezbatere sunt așteptați studenții Universității din București care au beneficiat de bursă Erasmus+, alături de studenții străini care au optat pentru Universitatea din București ca destinație a experienței lor de studiu internațional.

Universitatea din București este integrată într-o puternică comunitate internațională, având peste 300 de acorduri de colaborare bilaterală cu universități din 52 de țări. Anual, peste 1000 de studenți ai Universității din București efectuează, în cadrul unui mare număr de programe academice, stagii de formare sau de specializare în universități din Europa de Vest, S.U.A., Canada, Japonia etc.

Agenda evenimentului poate fi accesată aici. Limba dezbaterii este engleza.

Reprezentanții mass-media interesați de subiect sunt invitați să participe miercuri, 17 octombrie 2018, la dezbaterea Student în Europa – proiecte și realități.

Asociația „Proiect Europa Unită”

Asociația „Proiect Europa Unită” face parte din grupul internațional de reflecție „Europa” care are peste 1500 de membri din țări europene, atât oameni de afaceri cât și intelectuali de diferite formații. Grupul se întrunește pentru a dezbate teme europene aflate în centrul atenției publice. Obiectivul întrunirilor Asociației „Proiect Europa Unită” este creeze un orizont de așteptare european care e comun și care naște sentimentul autentic de cetățean european. În cele mai multe state europene asemenea dezbateri au intrat demult în circuitul academic și universitar, producând opinii, valori și rezoluții care ajută la închegarea spiritului european.

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here