Protocol între SJU Bacău, CJ Bacău şi UMFST Târgu Mureş pentru formarea profesională a personalului medical

1
Foto: Leonard Azamfire/facebook, agerpres

Rectorul Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie ‘George Emil Palade’ din Târgu Mureş, Leonard Azamfirei, a anunţat că a semnat un protocol de colaborare cu Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău şi Consiliul Judeţean Bacău pentru formarea profesională a personalului medical, dar şi pentru asigurarea de sprijin reciproc cu specialişti în domeniu.

„Am semnat astăzi, la Bacău, împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean Bacău, domnul Valentin Ivancea, în prezenţa conducerii Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău, un protocol de colaborare între UMFST şi CJ Bacău (…) Parteneriatul de colaborare încheiat de Consiliul Judeţean Bacău, UMFST Târgu Mureş şi SJU Bacău presupune, între altele: lansarea unor programe de instruire şi formare clinică; formarea profesională a personalului medical; asigurarea practicii pentru studenţii medicinişti; încadrarea – în perspectivă – de medici rezidenţi; organizarea de activităţi didactice şi ştiinţifice de interes comun, inclusiv programe de cercetare-dezvoltare, precum şi asigurarea de sprijin reciproc cu specialişti în domeniu”, a scris dr. Leonard Azamfirei joi seară pe Facebook.

Vezi și Sorin Cîmpeanu, despre recuperarea săptămânilor de vacanță: Nu vom lua o decizie înainte de revenirea din vacanţă

Rectorul UMFST Târgu Mureş a arătat că a vizitat principalele investiţii pe care le are în derulare Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău, cum ar fi extinderea UPU şi construirea heliportului pentru preluarea urgenţelor aeriene, extinderea Secţiei de radioterapie prin dotarea cu al doilea accelerator de particule, reabilitarea imobilului ce adăposteşte Pediatria şi clădirea „Spital Municipal”, care urmează să fie amenajată după modelul Unităţii de Suport COVID de la UMFST, pentru a sprijini lupta împotriva pandemiei.

„Am vizitat totodată Universitatea ‘Vasile Alecsandri’ din Bacău, ale cărei programe de studii de kinetoterapie şi de educaţie fizică şi sportivă au o lungă tradiţie şi sunt recunoscute la nivel naţional. Parteneriatul public-privat pentru formarea acestor studenţi se poate constitui într-un model de bună practică. Cu această ocazie am întâlnit oameni destoinici, profesionişti şi responsabili, dornici să facă bine comunităţii de care aparţin”, a menţionat Azamfirei.

 

 

 

 

 

Sursa: agerpres.ro

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here