Profesorii și alți specialiști în educație, invitați la consultare privind programa școlară pentru gimnaziu

0
Modificări în orarul școlar al elevilor din Capitală înainte și după REFERENDUM

Ministerul Educației Naționale (MEN) și Institutul de Științe ale Educației (ISE) au lansat în consultare vineri proiectele de programe școlare pentru clasele V-VIII

Conform Metodologiei privind elaborarea şi aprobarea curriculumului şcolar – planuri-cadru de învăţământ şi programe şcolare, aprobată prin ordinul ministrului Educaţiei Naţionale nr. 3593/18.06.2014, proiectele de programe şcolare avizate de comisiile naţionale de specialitate sunt puse, după caz, în dezbaterea specialiştilor şi a practicienilor din domeniu.

Perioada de consultare se încheie pe 13 februarie

Astfel, procesul de consultare se adresează cadrelor didactice, inspectorilor școlari si altor categorii de specialiști care ar putea oferi un feedback relevant cu privire la proiectele de programe școlare pentru clasele V-VIII. Consultarea se va derula in perioada 27 ianuarie-13 februarie 2017.

Până pe 1 martie va apărea ordinul de ministru care va aproba noile programe școlare

Calendarul dezvoltării curriculare se prezintă astfel: în perioada 13-16 februarie datele colectate în procesul de consultare vor fi prelucrate și transmise către grupurile de lucru. Între 16-22 februarie va avea loc integrarea propunerilor și transmiterea către ISE a proiectelor finale de programe școlare, iar în intervalul 23-28 februarie va avea loc verificarea finală a programelor. Între 28 februarie și 1 martie, va fi semnat și transmis către Monitorul Oficial ordinul de ministru care va aproba noile programe școlare pentru ciclul gimnazial.

Citește și: 85% dintre copiii din România petrec cinci ore pe zi pe pe rețelele sociale

 

Sursă foto: www.opiniatimisoarei.ro

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here