Profesorii vor putea cumula pensia cu salariul la stat

0

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că va fi posibilă plata cu ora în învăţământ, în cazul interzicerii cumulului pensii cu salariul de la stat. Altfel, am avea o problemă destul de mare cu numărul de cadre didactice calificate.

”Am duce şcoala românească şi mai mult către personal necalificat şi sunt convins că nimeni nu-şi doreşte acest lucru”, a afirmat Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu a fost întrebat, vineri, despre interzicerea cumulului pensii cu salariul de la stat şi a afirmat: ”Sunt convins că va fi posibilă plata cu ora pentru acei colegi ai noştri care au şi calitatea de pensionar. Dacă nu ar fi posibilă plata cu ora în învăţământ, o resursă umană şi aşa deficitară din perspectiva calificării şi a competenţei ar deveni încă şi mai mare problemă din această perspectivă. Practic, am duce şcoala românească şi mai mult către personal necalificat şi sunt convins că nimeni nu-şi doreşte acest lucru”.

Vezi și Profesorii condamnați pentru infracțiuni intenționate nu ar mai putea ocupa funcții didactice până la intervenirea reabilitării

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, anunța că, în condiţiile în care există ”un trend considerabil” privind angajaţii din sistemul public ieşiţi la pensie şi reangajaţi tot la stat, intenţionează să le dea bugetarilor posibilitatea de a lucra până la vârste mai înaintate, însă fără a mai putea cumula pensia cu salariul de la stat.

Premierul Florin Cîţu a declarant că i se pare normal să se interzică cumulul pensiei cu salariul de la stat, iar fiecare persoană să decidă dacă doreşte să încaseze pensia sau salariul. Proiectul de lege pregătit de Ministerul Muncii este considerat de primul-ministru ”foarte bun”.

CITEȘTE DESPRE CEL MAI BUN PURIFICATOR DE AER ANTI CORONAVIRUS / COVID

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here