Primul proiect de prevenire a hărțuirii în școli lansat de Poliția Capitalei

1

Poliția Capitalei, în parteneriat cu alte instituții publice, va derula începând de mâine prima campanie de prevenire a hărțuirii în școli, informează Direcția Generală de Poliție a Municipiului București (DGPMB). Evenimentul face parte dintr-o serie de activități organizate în perioada 26 – 30 septembrie, cu ocazia „Săptămânii Prevenirii Criminalității”.

„Proiectul ‘O mână de prieteni’ își propune să ofere societății un model de intervenție preventivă în care cazurile de bullying să fie identificate în stadiul incipient, iar copiii cu potențial victimogen sau criminogen să fie sprijiniți, prin activități de dezvoltare personală, să adopte un comportament dezirabil cu normele sociale și școlare”, informează un comunicat al DGPMB.

Se pleacă de la premisa că „nimeni nu este rău, ci doar insuficient ascultat și ajutat să se dezvolte pozitiv”

Lansarea proiectului, un parteneriat al Poliției Capitalei cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București, Asociația Spring și Protecția Copilului din sectoarele 4 și 5, va avea loc marți, 27 septembrie la Palatul Copiilor începând cu ora 12:00.  La eveniment vor putea fi vizionate, în premieră, patru filme de scurtmetraj care vor constitui ulterior suportul proiectului în școli.

„Atât victima, cât și agresorul vor fi tratați din perspectiva nevoilor de siguranță proprii, plecându-se de la premisa că nimeni nu este rău, ci doar insuficient ascultat și ajutat să se dezvolte pozitiv”, mai apreciază sursele DGPMB.

Tot marți, în parteneriat cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență București, în patru școli generale și două licee din Capitală, polițiștii vor desfășura activități de prevenire a victimizării minorilor.

Alte evenimentul din cadrul „Săptămânii Prevenirii Criminalității”

În perioada 26 — 30 septembrie, la nivel național se desfășoară cea de a XI-a ediție a „Săptămânii Prevenirii Criminalității”, eveniment pe parcursul căruia sunt promovate activități de prevenire a criminalității și pentru dezvoltarea parteneriatelor cu societatea civilă și mediul privat.

Astfel, 26 septembrie va fi Ziua prevenirii delincvenței juvenile; 27 septembrie — Ziua prevenirii victimizării minorilor; 28 septembrie — Ziua prevenirii infracțiunilor contra patrimoniului; 29 septembrie — Ziua prevenirii violenței în familie; 30 septembrie — Ziua educației rutiere.

Sursă foto: www.desteptarea.ro

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here