Preşedintele COSR, Mihai Covaliu: ”alfabetizare fizică a copiilor” prin ”Joacă pentru viaţă”

Programul este destinat copiilor cu vârste între 5 şi 12 ani

0

Preşedintele COSR, Mihai Covaliu, ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, şi ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, au semnat la Izvorani un parteneriat prin care în toamna acestui an se va lansa un program de „alfabetizare fizică a copiilor”, denumit „Joacă pentru viaţă”.

Programul, destinat copiilor cu vârste între 5 şi 12 ani, îşi propune să restarteze sportul la nivel primar, încurajând cât mai mulţi copii să facă mişcare.

„Îmi dau seama cât de important este să promovăm sportul de masă, să-i încurajăm pe copii să facă sport, părinţii să ştie cât de importantă este viaţa sportivă pentru copii. În felul acesta putem vorbi şi despre perfomanţă mai târziu. Roadele le vom culege mai târziu, important este să avem un început”, a declarat ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie.

Iniţiativa „Sportul se joacă” reprezintă o platformă educaţională de alfabetizare în sport, fără a fi necesare resurse materiale speciale, copiii descoperind astfel mai multe discipline olimpice.

„Modul în care pregătim viitoarea generaţie de sportivi este definitoriu pentru sportul românesc. Segmentul tânăr al acestei ţări are nevoie de sport ca formă de educaţie, sănătate şi formare. Şcoala este primul loc pentru copii unde fac legătură cu sportul. Acest program care alfabetizează copiii din punct de vedere sportiv va fi completat cu cel care să ducă aceşti sportivi mai departe către cluburi. Cred că începem să definim acest ciclu care ne va duce acolo unde eram odată la nivel sportiv şi ne arăta că avem o societate sănătoasă şi educată”, a afirmat ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe.

Vouchere de 300 de lei pentru copiii care se legitimează la un club sportiv

Preşedintele COSR, Mihai Covaliu, consideră că acest program educaţional este cel mai important proiect din ultimii 30 de ani: „Eu consider că este cel mai important proiect pentru copii, pentru sportul în şcoală din ultimii 30 de ani. Sper ca datorită acestui proiect, după ani şi ani vom ajunge să avem la Jocurile Olimpice copii care au început primii paşi în sportul de performanţă datorită acestui proiect”.

Programul îşi propune elaborarea unui plan naţional de promovare a activităţii fizice, a unei platforme online care să ofere o imagine a infrastructurii şi structurilor sportive existente şi introducerea unor stimulente fiscale pentru dezvoltare infrastructurii sportive.

Protocolul semnat are o valabilitate de 2 ani.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here