Portaluri instalate în centrele oraşelor Vilnius şi Lublin, pentru ca localnicii să se vadă în timp real

0
Foto: gandul.ro

În centrele oraşelor Vilnius (Lituania) şi Lublin (Polonia) au fost amplasate portaluri pentru ca localnicii să se vadă în timp real.

Instalat pe 26 mai în afara gării din Vilnius și în piaţa centrală din Lublin, proiectul a fost creat de GoVilnius, agenţie de dezvoltare a capitalei lituaniene.

Potrivit organizatorilor, proiectul Portal este o punte virtuală şi un accelerator comunitar care aduce împreună oameni din culturi diferite şi îi încurajează să regândească semnificaţia unităţii.

Vezi și Guvernul britanic vrea să mărească numărul orelor de școală, din viitorul an școlar

„Umanitatea se confruntă cu multe potenţiale provocări periculoase, fie că este vorba despre polarizare socială, schimbare climatică sau probleme economice. Dacă ne uităm atent, nu lipsa de cercetători străluciţi, activişti, lideri, cunoştinţe sau tehnologie cauzează aceste provocări. Este tribalismul, lipsa empatiei şi percepţia limitată asupra lumii, care este deseori restrânsă la graniţele naţionale”, a spus Benediktas Gylys, preşedinte al Benediktas Gylys Foundation şi iniţiator al ideii Portal.

„Din acest motiv, am decis să aducem la viaţă ideea Portal – este o punte care unifică şi o invitaţie de a ne ridica deasupra prejudecăţilor şi neînţelegerilor care aparţin trecutului. Deasupra iluziei noi şi ei”.

Organizatorii plănuiesc să conecteze lumea folosind zeci de portaluri în Europa şi în alte ţări în viitorul apropiat.

Potrivit site-ului proiectului, următoarele oraşe în care vor fi amplasate astfel de instalaţii sunt Reykjavik şi Londra.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: news.ro

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here