Politehnica București demarează construcția studiourilor Euronews România

1

Politehnica București demarează construcția studiourilor Euronews România. Universitatea Politehnica București a lansat în SICAP un contract de 2,9 milioane lei (circa 600.000 de euro) pentru realizarea studiourilor televiziunii de știri Euronews.

Lucrările se vor desfășura la sediul UPB, Bulevardul Iuliu Maniu nr. 1 – 3, corp A, etajele 8 și 9. Ofertele trebuie depuse, repede, până în 15 iulie, iar departajarea firmei câștigătoare se va face în raport de 70% pe preț și 30% pe timpul cât mai scurt de executare a lucrărilor. Durata estimată a contractului este de 6 luni, în condițiile în care rectorul Politehnicii, Mihnea Costoiu, a anunțat că televiziunea ar urma să emită din acest an.

Vezi în SICAP

În aprilie, Politehnica a organizat o licitație cu valoare de aproximativ 15 milioane lei pentru dotarea cu echipamente specifice de televiziune, pentru care a primit oferte în luna mai. Acestea sunt în evaluare până în 6 septembrie. Licitația vizează achiziția de sistem de producție știri, sistem de emisie, studio de televiziune și servicii de mentenanță pentru o durată de minim 36 luni, conform specificațiilor caietului de sarcini.

Vezi și Universitatea Politehnică din Bucureşti lucrează cu Agenția Spațială Europeană

„Necesitatea achiziției rezidă din contextul parteneriatului UPB-Euronews pentru a crea Euronews România – o nouă televiziune de știri cu un caracter înalt de independență, transparență în activitatea desfășurată, cu caracter policultural, bazată pe valori europene. Pe lângă scopul comercial și de promotor al valorilor europene prin oferta unui jurnalism de calitate și independent, televiziunea realizată are și o componentă educativă prin practică studențească la nivelul universității”, se explică în caietul de sarcini a licitației pentru echipamente.

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here