Pinocchio, pus să scadă abandonul școlar

1

Peste 1.500 de elevi din cinci județe, cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani, învață importanța educației, cu ajutorul teatrului cu păpuși.

Proiectul, denumit „Pinocchio merge la școală ”, și pus în scenă de Centrul Român pentru Educație Artistică și Socială, are ca scop combaterea abandonului școlar cu ajutorul artei și se adresează copiilor și dascălilor din zone defavorizate cultural din Capitală și județele din jur și din zona de est a județului Timiș.

Copiii din 15 unități de învățământ învață importanța alegerii de a merge la școală, urmărind povestea lui Pinocchio și schimbând cursul acesteia prin deciziile lor, iar cadrele didactice vor descoperi metode alternative de educație, cu ajutorul artei.

Citește și Educația înseamnă mai mult decât ore la școală

Mai întâi, elevii vor urmări o reprezentație a spectacolului cu o durată de 45 de minute, care respectă povestea originală scrisă de Carlo Collodi. La final, micii spectatori vor participa la ateliere, în care vor fi antrenați într-o discuție liberă despre alternativele eroului, alegerile pe care acesta le face și urmările lor. Actorii vor relua spectacolul din punctul în care Pinocchio abandonează drumul spre școală, dar, de această dată, acțiunea se va desfășura conform ideilor venite de la copii, pentru ca aceștia să aibă o reprezentare foarte clară a consecințelor ce apar odată cu deciziile luate, în cazul de față, de a merge sau nu la școală.

În paralel, sunt organizate două sesiuni de atelier de educație dedicate profesorilor, cu scopul îmbunătățirii performanței pedagogice prin inițierea în metode educaționale folosind exerciții din teatru.

Perioada de desfășurare a activităților proiectului „Pinocchio merge la școală” este 16 ianuarie – 25 februarie 2019.

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here