Partidele nu consideră școala o prioritate!

0

Trebuie să evadăm din discursul melancolic promovat de ani de zile de comunitățea de profesori din România. Este normal să nu regăsim pe lista de priorități a partidelor scoala. Suprinzător sau revoltător pentru unii acest fapt se datorează în primul rând celor din branșă care nu înțeleg politica cu toate că sunt complicii ei.

”Ce contează că sunt într-un partid fac asta numai să avansez în funcție. Sunt numai analfabeți pe aici mă vor pune și pe mine undeva. Am scaunul asigurat la ei. Doar sunt membru demult în partid!”, cam acesta ar fi desfășurătorul unui monolog al unui profesor, dacă ar exista așa ceva.

Sună prea urât găști mafiote?

Din păcate această dublicitatea, această fractură în profilul moral, este ascunsă, este camuflată de biografiile dascălilor. ”Nimeni nu pare să își asume faptele! Astfel avem o atmosferă de gri moral. Ar fi fost mai simplu ca profesorii de astăzi să-și descrie aceste păcate cu politicul din prisma supraviețuirii. Nimeni nu ar fi arătat cu degetul. Dar mulți dintre ei au nevoie de fală, de posteritate și mai ales de imagine socială! Toți sunt niște vânători de imagine în special când ne stresează de multe ori cu discursul melancolic despre partidele rele ce nu țin la scoala românească de prestigiu. Doar ele ar fi vinovate de eșecul colectiv pe care îl trăim nu găstile mafiote din interiorul statului(la toate instituțiile sale ce privesc educația și cultura deopotrivă). Sună prea urât găști mafiote? Atunci să ne raportăm stiințific…să le numim camarile!”, explică istoricul și jurnalistul Sebastian Rusu.

În opinia istoricului, generația actuală are nevoie de un suflu nou, de noi motoare lăuntrice și de noi resurse spirituale și materiale pentru a reuși din interior reforma educației.

”Moștenirea scolii românești constă fix în acest gri melancolic. Vinovații nu sunt doar la partide. Este ușor să dai vina pe cineva în loc să privești cu luciditatea propriile acțiuni și să întrebi sincer: ”Cât de mult e lucruri ai făcut până acum ca situația actuală să se poată schimba pe viitor?. Abia atunci vom putea răspunde nevoilor educatiei din societatea românească. Nu putem fi morali cu jumătate de normă!”, concluzionează Sebastian Rusu.

 

Autor: Alexandru Filimon

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here