Orban: dacă pragul de infectări trece de 3%, școlile din București trec în online

0
coronavirus medici cercetatori sars-cov covid
coronavirus medici cercetatori sars-cov covid

Premierul Ludovic Orban a declarat sâmbătă seară că, odată ce în Bucureşti coeficientul infectărilor cu SARS-COV-2 trece de pragul de 3 la mia de locuitori, şcolile vor trece în regim online.

Acum, în Capitală, rata de infectare cu coronavirus este de 2,39 la mia de locuitori.

„Este reglementat în hotărârea de guvern. Dacă este depăşită rata de incidenţă de 3 la mie, cazuri cumulate pe ultimele 14 zile, şcolile vor trece în regim online, integral”, a precizat premierul, la finalul unei vizite efectuate la Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti (DSP).

Pe de altă parte, șeful statului spune ieri că ar trebui ca școlile să funcționeze normal, vezi pe Informateca.ro: Iohannis: respectarea normelor sanitare, alegeri, școli funcționale

„De asemenea – aici trebuie făcută o evaluare foarte serioasă, ştiţi că, de regulă, am zis că scoatem focarele, cazurile care nu reflectă răspândirea în comunitate – se poate ajunge inclusiv la carantinarea anumitor zone. Sperăm să nu se ajungă aici şi am convingerea că oamenii înţeleg situaţia prin care trecem, că vor avea grijă şi că se vor păzi de infectare”, a adăugat șeful Guvernului.

Ferește-te de covid cu un purificator de aer anti-coronaviurs: Casoteca.ro/magazin

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here