Operatorii economici pot solicita şcolarizarea în învăţământul dual şi în învăţământul profesional până pe 17 noiembrie

0
ministerul-educatiei-compendiu-auxiliare-manualului-auxiliare-profesional-manualelor-auxiliarelor

Până vineri, 17 noiembrie, inclusiv, operatorii economici interesați pot solicita şcolarizarea în învăţământul dual şi în învăţământul profesional pentru anul școlar 2018-2019, anunță Ministerul Educației într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, solicitările pentru învăţământul dual pot fi transmise Centrului Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic (CNDIPT) pe adresa de e-mail vet@tvet.ro. Ulterior, CNDIPT va înainta inspectoratelor școlare judeţene/Inspectoratului Școlar al Municipiului Bucureşti solicitările primite şi se vor face analize pentru identificarea soluţiilor de a răspunde acestor cereri.

Solicitările pentru învăţământul profesional pot fi transmise direct inspectoratelor școlare judeţene/Inspectoratului Școlar al Municipiului Bucureşti.

 

Citește și: 9 noiembrie – Ziua internațională de luptă împotriva fascismului și antisemitismului – „Cine uită, nu merită”

 

Propunerile privind numărul de locuri în cele două forme de învățământ vor fi definitivate la nivelul ISJ/ISMB, până în data de 29 noiembrie, se mai previzează în comunicatul publicat pe site-ul ministerului.

Acest lucru este posibil în urma publicării în Monitorul Oficial nr. 859/31.10.2017 a ordinului ministrului Educaţiei Naţionale nr. 5360/16.10.2017 privind aprobarea calendarului etapelor și acțiunilor pentru stabilirea cifrei de școlarizare cele două forme de învățământ pentru anul școlar 2018-2019, precum și a modelelor pentru avizarea de către Comitetul Local de Dezvoltare a Parteneriatului Social, Centrul Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic și unitatea administrativ-teritorială, a Proiectului cifrei de școlarizare în învățământul dual și în învățământul profesional.

Mai multe detalii despre organizarea şi funcţionarea celor două forme de învățământ sunt disponibile pe platforma de consiliere şi orientare profesională a Centrului Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic: www.alegetidrumul.ro.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here