Un nou studiu efectuat pe oameni demonstrează potenţialul îmbunătăţirii memoriei cu ajutorul unei tehnici non-invazive de stimulare a creierului în timpul somnului. Rezultatele vin de la un proiect care are miza de a înţelege mai bine procesul consolidării memoriei, care ar fi utilă atât pentru pacienţi, cât şi pentru oamenii sănătoşi.
Rezultatele au fost publicate în JNeurosci şi provin de la un proiect finanţat de Departamentul Apărării al SUA.
Transferul amintirilor de la hipocamp la neocortex, pentru stocare pe termen lung, este declanşat de sincronizarea acestor părţi ale creierului în timp somnului. Nicholas Ketz, Praveen Pilly şi colegii de la Universitatea New Mexico au dorit să îmbunătăţească acest proces natural al reactivării pe timp de noapte sau al reluării neurale pentru a îmbunătăţi memoria. Au realizat acest lucru cu ajutorul unei stimulări cu curent alternativ care se potriveşte cu faza şi frecvenţa oscilării undelor în timpul somnului, scrie Science Daily.
Cercetătorii au găsit că atunci când participanţii au primit aceste stimulări în timpul somnului, aceştia au avut o performanţă îmbunătăţită la testele de memorie comparativ cu grupul de control.
[…] O nouă tehnică de stimulare a creierului îmbunătățește memoria apare prima dată în […]
[…] O nouă tehnică de stimulare a creierului îmbunătățește memoria […]
[…] Citește și O nouă tehnică de stimulare a creierului îmbunătățește memoria […]