O nouă Lege a Educației până la sfârșitul anului

1
examenul-de-admitere-sorin-cîmpeanu
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu

Până la finalul anului vom veni cu un nou proiect al Legii Educației, spune ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. “Așteptăm concluziile proiectului România educată, proiectul care a beneficiat de cea mai largă consultare publică, după care implementarea acestor concluzii, operaționalizarea lor se va face la nivelul unui proiect de lege. Sperăm să ne încadrăm în acest an cu realizarea unui proiect de lege, repet, după ce vom avea agreate concluziile pe proiectul România educată” spune ministrul.

Ministrul a vorbit despre noua lege a educației la un eveniment susținut de UiPath Foundation, de aici și discuțiile despre digitalizarea educației. 

Ministrul mai spune că nu se poate face digitalizare fără resurse: “Eficientizarea sistemului. Digitalizarea singură nu se poate face. Este nevoie de standardizarea evaluării pentru competențe digitale, spre exemplu, este nevoie de leadership la nivelul fiecărei școli, deci trebuie să o punem împreună și cu reușita concursului pentru ocuparea tuturor posturilor de director din România, din școlile din România.

Aici deja avem o discuție vizavi de verificarea competențelor digitale la nivelul celei de-a doua probe – cea de interviu, pe care trebuie să o treacă orice cadru didactic ce dorește să fie director într-o școală din România. Deci toate lucrurile astea trebuie privite împreună.

Vezi și Vrei să contribui la digitalizarea istoriei celui de-al Doilea Război Mondial? Hai la Transcribathon România !

Cu siguranță pentru că cele 1175 de de laboratoare să-și atingă scopul e nevoie de resurse umane calificate. Cineva trebuie să-i învețe pe elevi, cineva trebuie să-i învețe pe profesori. Este nevoie de o regândire a structurii de personal”.

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here