Ciucă a anunțat noi negocieri cu sindicatele din Educaţie

1
protest profesori
protest profesori

Nicolae Ciucă are la Palatul Victoria o nouă rundă de negocieri cu reprezentanţii sindicatelor din Educaţie, aflate în grevă din data de 22 mai.

Vineri, sindicatele din Educaţie organizează la Bucureşti un nou miting de protest.

Executivul a adoptat, joi, o Declaraţie, având ca anexă un memorandum, ca o „garanţie suplimentară” privind politica sectorială de salarizare a personalului din sistemul naţional de învăţământ, în acord cu solicitarea cadrelor didactice în acest sens.

Ministrul Educaţiei a precizat, joi, la Palatul Victoria că asumarea făcută de Guvern prin memorandum include două măsuri principale.

„Odată, garantarea principiului pe care se va baza nouă grilă pentru învăţământ din Legea salarizării şi anume faptul că salariul de bază al profesorului debutant sau al asistentului universitar va fi stabilită la nivelul salariului mediu brut pe economie utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat şi care reprezintă 23% din maximul grilei de salarizare din sistemul public.

Vezi și Tribunalul Bucureşti a respins o cerere de a declara ilegală greva din Educaţie

De asemenea, memorandumul asumă şi faptul că pe perioada concediului de odihnă, precum şi în zilele de concediu plătit, personalul din învăţământ va avea dreptul la o indemnizaţie de concediu calculată în raport cu numărul zilelor de concediu înmulţită cu media zilnică a salariului de bază şi a sporurilor, indemnizaţiilor de care beneficiază, potrivit legii. Ambele solicitări au făcut parte din doleanţele pe care noi le-am primit, documentat, din parte federaţiilor sindicale. Am răspuns astăzi, încă o dată, acestor revendicări „, a declarat Ligia Deca.

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”, Marius Nistor, a declarat că Memorandumul prin care Guvernul se angajează să ofere garanţii suplimentare în ceea ce priveşte salarizarea profesorilor debutanţi nu prezintă foarte multe garanţii din punct de vedere juridic.

un comentariu

  1. […] Nicolae Ciucă are la Palatul Victoria o nouă rundă de negocieri cu reprezentanţii sindicatelor din Educaţie, aflate în grevă din data de 22 mai. Vineri, sindicatele din Educaţie organizează la Bucureşti un nou miting de protest. Executivul a adoptat, joi, o Declaraţie, având ca anexă… Cititi mai multe aici: Ciucă a anunțat noi negocieri cu sindicatele din Educaţie […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here