Înscrierile pentru a doua ediție Model European Union încep luni, 15 ianuarie

0
MEU-model-european-union

Luni, 15 ianuarie, vor începe înscrierile pentru participarea la a doua ediție a proiectului „Model European Union” (MEU) Iași, organizat de Asociația Studenților la Drept din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza din Iași” (ASD-UAIC). La eveniment sunt propuse spre dezbatere două teme de pe actuala agenda europeană. 

„După succesul primei ediţii, MEU Iaşi 2018 urmăreşte să ducă mai departe tradiţia, prin crearea unui cadru optim pentru simularea procesului decizional al instituţiilor Uniunii Europene, de data aceasta într-un context multicultural. În acest sens, ne propunem să oferim tinerilor participanţi, din România şi din străinătate, deopotrivă, oportunitatea de a experimenta modul de funcţionare a Parlamentului, respectiv Consiliului European şi de a-şi consolida astfel cunoştinţele cu privire la politicile europene”, potrivit unui comunicat de presă transmis de organizatori, citat de Agerpres.

 

Citește și: Biblioteca Judeţeană din Brăila invită elevii și dascălii la un concurs național de creație plastică și literară

A doua ediţie a Model European Union Iaşi va avea loc în perioada 14-18 martie şi va propune spre dezbatere tema înființării Biroului Procurorului European și cea a contractelor privind tranzacționarea bunurilor pe piața unică digitală.

Taxa de înscriere va fi de 30 de euro şi va acoperi cheltuielile pentru cazare, masă şi o parte dintre activităţile sociale, urmând ca participanţii să se ocupe în mod individual de cheltuielile aferente transportului. Evenimentul este derulat de asociația studențească menționată alături de Bringing Europeans Together Association.

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here