Ministrul Educației propus de Dăncilă: BAC-ul de tip grilă trebuie mai întâi pilotat

2

Introducerea grilelor la Bacalaureat ar trebui mai întâi simulată, iar elevii de clasa a XII-a să susțină vara viitoare un examen neschimbat, susține Camelia Gavrilă, șefa Departamentului Educație din PSD, care a fost propusă pentru funcția de ministru al Educației de către Viorica Dăncilă. Fost loial al lui Dragnea, pusă la începutul anului președinte al departamentului de educație din PSD pentru a asigura opoziția față de Andronescu, Gavrilă a fost recent debarcată de Pro România de la șefia comisiei de învățământ din Camera Deputaților.

Fost inspector școlar general la Iași, Gavrilă a vorbit pentru Edupedu.ro despre planurile sale pentru Educație, dacă Iohannis va accepta nominalizarea sa. A ținut să sublinieze și la începutul, și la sfârșitul discuției, că vorbim de “doar un an și jumătate de mandat, cât a mai rămas din guvernarea PSD”, motiv pentru care va continua cu ceea ce s-a început deja și nu va propune o reformă radicală acum, aceasta rămânând probabil să fie implementată din 2020 încolo.

Citește și Biserica Ortodoxă Română învinsă în instanță de un profesor

Pe scurt, Camelia Gavrilă a declarat că își dorește să continue realizarea arhitecturii curriculare, a noilor planuri de învățământ pentru liceu, realizarea manualelor pentru clasa a VIII-a și introducerea masteratului didactic pentru profesori.

Referitor la abandonul școlar care a fost de 16,4% anul trecut, Camelia Gavrilă a declarat: „ Cred că și bazele de date sunt puțin deficitare pentru că e o situație de fluctuație a copiilor. Unii pleacă în străinătate cu părinții și poate că aceste plecări nu sunt consemnate. Aceste evidențe sunt pierdute și de aici poate să apară (pe hârtie) abandonul. Există multe cauze ale abandonului, iar metodele de intervenție țin și în funcție de acestea. În unele zone ține de sărăcie, în altele de cutume ale etniilor care spun „până la clasa a IV-a trimitem fetele la școală, mai departe nu”, deci e o chestiune de educație a părinților, a adulților, implicarea părinților, respectiv, și rezolvarea problemelor de natură economică și, evident, o relație între școală și comunitate mult mai puternică astfel încât să reușim să-i aducem și să-i convingem să rămână.”

Citește și Studiu: Manualele școlare se află pe lista de cumpărături pentru doar 1 din 10 părinți, iar bugetul alocat pentru acestea crește odată cu ciclul de învățământ

Articolul integral aici

2 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here