Reacția MEN și a celor două universități din Arad implicate în dosarul „Diplome de licență fără studii”

0
lege-programe-ministerul-educatiei-nationale-universități-obiective-fomare-consultare

Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) dezavuează cu fermitate actele de încălcare a legii și a normelor de etică universitară în urma cărora cadre didactice și studenți din două universități din municipiul Arad fac obiectul unei anchete a Parchetului General, comunică MEN pe site-ul oficial.

Salutăm intervenția instituțiilor abilitate ale statului și vrem să fie limpede că Ministerul Educației Naționale nu acceptă comportamentele în afara legii. Astfel de acțiuni nu fac decât să umbrească rezultatele învățământului superior. Rolul unei instituții de învățământ superior este să asigure o pregătire de calitate și să formeze studenți care să-și găsească un loc pe piața muncii, ori din această perspectivă faptele de care sunt acuzați unii dintre angajații celor două universități arădene denotă iresponsabilitate, atitudine pe care noi nu o tolerăm”, a declarat ministrul Educației Naționale, Liviu Marian Pop.

 

Citește și: Interviu cu un profesor de matematică (I): „Trăim într-o democrație în care Ministerul Educației practică modelul unic”

 

Totodată, reprezentanții MEN spun că vor aștepta concluziile autorităților care instrumentează cazul pentru a lua măsurile legale care se impun.

Ce spun cele două universități

Într-un comunicat de presă al Universității „Aurel Vlaicu” (UAV) Arad, citat de News.ro, conducerea se relatează că procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în baza unui mandat, au făcut percheziţii la două corpuri de clădiri  ale universităţii, exprimându-și regretul pentru situația creată.

„Conducerea UAV a pus la dispoziţia procurorilor toate documentele solicitate pentru derularea anchetei. Suntem convinşi că organele judiciare îşi vor face datoria cu profesionalism şi ne manifestăm întreaga disponibilitate pentru elucidarea faptelor. Regretăm suspiciunea care planează asupra unor cadre didactice din universitatea noastră, dar suntem convinşi că cei găsiţi vinovaţi vor răspunde pentru faptele lor. Vrem să asigurăm opinia publică de faptul că Universitatea Aurel Vlaicu din Arad condamnă orice fel de acte de corupţie şi va fi întotdeauna un partener al organelor judiciare pentru eliminarea oricăror suspiciuni  legate de universitatea noastră”, se arată în comunicatul semnat de conducerea instituţiei de învăţământ superior.

La rândul său, Aurel Ardelean, preşedintele Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” Arad – cealaltă universitate la care au avut loc percheziţii -, a declarat că au fost puse la dispoziţia procurorilor toate documentele solicitate în vederea derulării anchetei.

Ardelean a precizat pentru sursa citată că ancheta vizează mai multe specializări, între care facultăţile de Medicină, Farmacie şi Stomatologie.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here