România a cucerit patru medalii la a VI-a ediție a Olimpiadei Europene de Matematică pentru Fete

0
elevii-medalii-olimpici-romania-subversiv-2-olimpiada-brăila

Lotul feminin de matematică al României și-a trecut în palmares trei medalii de argint și una de bronz la a VI-a ediție a Olimpiadei Europene de Matematică pentru Fete, desfășurată la Zurich, între 6 și 12 aprilie, scrie Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Educației, medaliile de argint au fost obținute de Ioana Alexandra Teodorescu (clasa a XII-a) și Lenca Iarina Cuturela (clasa a X-a), ambele eleve la Liceul Internațional de Informatică din București, respectiv Alexandra Timofte (clasa a X-a) — Colegiul Național de Informatică ”Tudor Vianu” din București.

Medalia de bronz i-a revenit Ramonei Deaconu, elevă la Colegiul Național ”Ion Minulescu” din Slatina.

Lotul României a fost condus de profesorii Mihail Bălună (Colegiul National ”Mihai Viteazul” din București) și Hajnalka Csapo (Colegiul Național ”Marton Aron” din Miercurea Ciuc).

Citește și: Danemarca mai taie din locurile pentru studenții internaționali: 1 din 4 viitori studenți trebuie să se orienteze către alte țări

 

Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete (EGMO) este o competiție internațională similară ca structură cu Olimpiada Internațională de Matematică (două probe scrise, susținute în două zile consecutive). Conform regulamentului, o echipă este compusă din 4 eleve. La ediția din acest an au participat peste 160 de concurente din 43 de țări.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here