Medalie de aur pentru România, obținută la un concurs internaţional de matematică

0

Un student al Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi a obţinut medalia de aur la concursul de matematică „The 3rd Open Mathematical Olympiad for University Students”, organizat de International University for Humanities and Development din Ashgabat, Turkmenistan. Concursul s-a desfășurat online. Numele premiantului este Toremurad Gurbanov, tânărul studiază de la Facultatea de Automatică şi Calculatoare.

În competiţie au fost înscriși alţi 130 de participanţi din 13 ţări: Argentina, Belarus, Bulgaria, China, Coreea de Sud, Grecia, România, Rusia, Turcia, Turkmenistan, Ucraina, Uzbekistan şi Vietnam.

Meseria de dascăl aflată în topul celor mai stresante profesii

Lect. univ. dr. Marcel Roman, directorul Departamentului de Matematică şi Informatică, a declarat: „Concursul a constat în şase probleme care trebuiau rezolvate în patru ore. Rezultatul studentului de la Facultatea de Automatică şi Calculatoare este remarcabil, luând în considerare participarea unor universităţi de prestigiu din cele 13 ţări, şi se înscrie în seria de rezultate excepţionale obţinute anul acesta de către echipa de matematică a universităţii tehnice ieşene”.

Aer curat în sala de clasă?

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here