Malala Yousafzai, militantă pentru dreptul fetelor la Educație, a obținut licența în filosofie, drept și economie la Universitatea Oxford

1
Foto: edition.cnn.com

Malala Yousafzai, militantă pakistaneză în vârstă de 24 de ani, care luptă pentru drepturile fetelor la Educație încă din 2009, a obținut licența în filosofie, drept și economie la Universitatea Oxford din Marea Britanie recent, scrie FranceTvInfo. Malala este cunoscută pentru discursurile ei și pentru faptul că a câștigat premiul Nobel pentru Pace în 2014, luptând pentru accesul fetelor la carte.

Ceremonia de absolvire ar fi trebuit să aibă loc în 2020, dar a fost amânată din cauza situației create de epidemia de Covid-19. Vineri, 26 noiembrie, Malala și-a primit oficial diploma de licență în filosofie, drept și economie: “Un simbol puternic pentru ea, o fată care a luptat pentru dreptul la studiu”, scrie publicația citată.

Vezi și Marea Britanie se păstrează în topul preferințelor românilor care studiază în străinătate

Următoarea ei provocare: să treacă de la student la profesor, pentru că acum va pregăti activiști și îi va ajuta pe tinerii care doresc să-și apere dreptul la educație să își organizeze proiectele.

 

 

 

Sursa: edupedu.ro

un comentariu

  1. […] Malala Yousafzai, militantă pakistaneză în vârstă de 24 de ani, care luptă pentru drepturile fetelor la Educație încă din 2009, a obținut licența în filosofie, drept și economie la Universitatea Oxford din Marea Britanie recent, scrie FranceTvInfo. Malala este cunoscută pentru discursurile ei și pentru… Cititi mai multe aici: Malala Yousafzai, militantă pentru dreptul fetelor la Educație, a obținut licența în filosofie,… […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here