Liviu Pop: „Nu se pune problema să scoatem auxiliarele din unitățile de învățământ”

0
telefoanele-educație-liviu_pop_dosare-gradatie-de-merit...auxiliarele-profesori-vacanță

Ministrul Educației, Liviu Pop, vine cu precizări în legătură cu circulara trimisă luni către inspectoratele școlare prin care interzicea folosirea manualelor auxiliare în școli. Potrivit declarațiilor sale, începând de săptămâna viitoare, editurile vor putea să depună materialele auxiliare pe care le au pentru a putea fi validate și autorizate de către Ministerul Educației Naționale.

Astăzi am elaborat cele două proiecte pentru aprobarea auxiliarelor, proiecte care sunt pe site-ul Ministerului Educației Naționale, urmând ca săptămâna viitoare, după aprobarea în Guvern a hotărârii care prevede reorganizarea Consiliului Național de Evaluare și examinare, cel care va evalua toate auxiliarele din sistemul de învățământ, să semnez aceste ordine. Nu facem altceva decât să punem în concordanță Legea Educației Naționale cu tot ceea ce înseamnă auxiliare și mijloace de învățământ care pot fi folosite în sistemul de învățământ preuniversitar”, a declarat ministrul într-o înregistrare video publicată pe pagina de Facebook a ministerului.

 

Citește și: Începe Târgul Gaudeamus Carte Şcolară în Piața Universității

 

Acesta a mai declarat că până în acest moment a fost aprobat un singur auxiliar, pentru limba engleză, refuzând să intre în detalii în legătură cu acest subiect. El a mai spus că nota respectivă, referitoare la interzicerea auxiliarelor, a fost dată de către minister din cauza că unele edituri susțineau că dispun de auxiliare autorizate, deși acestea nu erau autorizate.

Văzând că unele edituri transmit către unitățile școlare adrese în care spun că au autorizate aceste aceste auxiliare, am emis luni acea notă prin care am spus foarte clar că nici un auxiliar nu este autorizat astăzi. Evident că de săptămâna viitoare toți cei care au aceste auxiliare pot să le depună pentru a fi autorizate și validate. Nu se pune problema să scoatem auxiliarele din unitățile de învățământ, dar așa cum este normal, trebuie să folosim în unitățile de învățământ doar auxiliarele și manualele care sunt autorizate de către Ministerul Educației Naționale. (…) De aceea fac un ultim apel la acele edituri care încearcă să forțeze nota să se oprească: ajunge, vă ajunge! Vă rog să stați liniștiți, puteți fi parteneri corecți ai sistemului educațional, nu parteneri incorecți. Elevii din România și profesorii din România au nevoie de auxiliare, dar acest lucru în decide profesorul la clasă alături de asociația de părinți și consiliul profesoral, nu alte entități”, a încheiat acesta.

Întreaga declarație poate fi urmărită aici:

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here