Liviu Pop: până pe 8 septembrie va fi finalizată analiza stadiului autorizării şcolilor

0

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a declarat că în perioada 4 – 8  septembrie va fi finalizată analiza completă a stadiului autorizării unităților de învățământ.

Autorizaţiile pentru şcoli sunt în derulare. Sunt două tipuri de unităţi şcolare, cele făcute înainte de 2006, odată cu apariţia legii, şi cele după 2006 sau renovate după 2006. O analiză completă o să avem în perioada 4 – 8 septembrie, când toate unităţile şcolare vor comunica Ministerului Educaţiei care este stadiul măsurilor întreprinse în perioada vacanţei de vară pentru obţinerea celor două autorizaţii necesare funcţionării în bune condiţii“, a spus Liviu Pop, în deschiderea şedinţei de Guvern, la solicitarea premierului, citat de Agerpres.

 

Citește și: Situaţia imposibilă a dascălilor în faţa elevilor problemă și criza de autoritate din societate

 

Marţi, ministrul Educaţiei a declarat, într-o conferinţă de presă, că nu ar trebui să fie lăsaţi copiii în şcoli neautorizate, adăugând că în maximum doi ani vrea ca toate unitățile școlare să aibă această autorizație.

Potrivit datelor ISU, doar 44 de clădiri şcolare din Bucureşti din cele 1.066 au autorizație de securitate la incendiu, în timp ce la nivel național 90% din ce le peste 26.000 de clădiri ale unităţilor de învăţământ au această autorizație.

Sursă foto: www.mediasudtv.ro

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here