Liceenii din Maramureș pot studia în școli istoria județului

1
Liceu
Liceu

Liceenii din Maramureș studiază în școli istoria județului, cu ajutorul primului manual de acest fel din ţară, care este avizat de Ministerul Educației.

Acesta a fost distribuit deja în toate liceele și colegiile din Maramureș, iar elevii pot studia opțional materia. Manualul a fost tipărit din fondurile Consiliului Județean, deocamdată în 300 de examplare.

Manualul de istorie a Maramureșului propune lecții importante pentru județ, de la descoperiri din paleolitic sau mișcări culturale, până la tradiții și obiceiuri ce se păstrează și astăzi. Desigur, nu lipsesc nici hărțile și dicționarele. Pentru ca ideea istoricilor și a profesorilor din Maramureș să prindă contur, Consiliul Județean a alocat 30.000 de lei.

Pe lângă istorici și profesori implicați în această misiune, 10 liceeni au colaborat la scrierea manulului și sunt coautori. Aceștia, sub îndrumarea profesorilor, au căutat termeni vechi împrumutați de la turci și bulgari, care încă se mai folosesc în diverse zone din regiune.

citește și Psihologii italieni cred că Guvernul trebuie să permită copiilor să iasă măcar o oră pe zi în aer liber

un comentariu

  1. […] Liceenii din Maramureș studiază în școli istoria județului, cu ajutorul primului manual de acest fel din ţară, care este avizat de Ministerul Educației. Acesta a fost distribuit deja în toate liceele și colegiile din Maramureș, iar elevii pot studia opțional materia. Manualul a fost tipărit… Cititi mai multe aici: Liceenii din Maramureș pot studia în școli istoria județului […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here