Lanurile de rapiță din sudul României au captat atenția NASA, care a publicat imagini spectaculoase surprinse de sateliți

0

Unul dintre site-urile NASA a publicat marți imagini spectaculoase surprinse de un satelit deasupra sudului României, evidențiind lanurile galbene de rapiță. Fotografiile au fost captate deasupra zonei unde râul Olt se întâlnește cu Dunărea, conform informațiilor furnizate de Ambasada SUA de la București.

Lanurile de rapiță din sudul României au captat atenția NASA

Articolul intitulat „Câmpurile de aur din România” prezintă faptul că terenurile agricole din sudul României s-au transformat într-un spectacol de galben odată cu înflorirea rapiței. În data de 12 aprilie 2024, Operational Land Imager (OLI) de pe satelitul Landsat 8 a surprins aceste explozii de culoare în apropierea punctului unde râurile Olt și Dunărea se unesc.

Plantele de rapiță și canola, care fac parte din familia Brassica, produc flori mici, de un galben strălucitor, acoperind întinsele câmpuri cu aurul lor.

Conform NASA, într-un an obișnuit, România contribuie cu 10% din producția de cereale și semințe oleaginoase a Uniunii Europene, conform Comisiei pentru Comerț Internațional.

Descoperă și: NASA caută 4 voluntari pentru o simulare de un an a vieţii pe Marte

Pe lângă rapiță, principalele culturi agricole din România includ floarea-soarelui și soia, precum și porumb, grâu și orz. Producția anuală de semințe oleaginoase a țării este sensibilă la fenomene meteo extreme precum seceta și căldura, suferind fluctuații semnificative în ultimii ani.

Imaginile sunt furnizate de Observatorul NASA Earth și procesate de Lauren Dauphin, utilizând date Landsat de la U.S. Geological Survey. Articolul este semnat de Lindsey Doermann.

Sursa: G4media.ro

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here