Peste 250.000 de elevi şi studenţi din țară au participat în acest an la Junior Achivement

0
junior-năstase-pavel-Ministrul-manualele

Potrivit ministrului Educației, Pavel Năstase, peste 250.000 de elevi şi studenţi, 4.000 de profesori, 1.400 de unităţi de învăţământ preuniversitar şi 23 de universităţi din ţară au accesat în anul şcolar şi universitar 2016-2017 programele Junior Achivement în România.

„În momentul de faţă în România încercăm să repunem pe tapet această formă de învăţământ sub o denumire mai apropiată de abordarea românească, şi anume învăţământul profesional dual. Ca ministru al Educaţiei am găsit un interes enorm din partea industriei, din partea zonei de business din România pentru a participa la această formă de învăţământ. Este evident faptul că fără partenerii din zona economică, din zona de business, din industrie, o asemenea formă de învăţământ nu se poate dezvolta. Sunt convins că în orice ţară din lume şi inclusiv din România, pe lângă cei care învaţă lucrând, este valabilă şi cealaltă metodă, să muncim învăţând sau în aşa fel încât oamenii să aibă cele două variante de a alege atunci când au în faţă o carieră profesională“, a spus Pavel Năstase cu prilejul unei gale organizată de Junior Achivement, citat de Agerpres.

Potrivit ministrului, stimularea gândirii antreprenoriale este o prioritate peste tot în lume, întrucât reprezintă „un motor al bunăstării oamenilor şi comunităţilor”.

Pavel Năstase a spus că în programele şcolare este cuprinsă încă de la vârstă fragedă componenta de educaţie antreprenorială. „Sub deviza «Investeşte în Educaţie» au fost puse la dispoziţia instituţiilor de învăţământ peste 50 de programe şi proiecte naţionale, internaţionale de tip learning by doing destinate elevilor din învăţământul primar, gimnazial, liceal, universitar”, a mai susţinut ministrul.

Citește și: Învățământul – prima grijă în propășirea unei țări

Cea de-a VII-a ediţie a Galei JA Hall of Fame – „Investeşte în educaţie” a avut loc miercuri seară la Ateneul Român în prezenţa ambasadorului SUA, Hans Klemm, eveniment în cadrul căreia au fost premiate cele mai bune proiecte participante la concursul din acest an.

JA „Compania Anului” este ce mai mare competiţie europeană de antreprenoriat adresată tinerilor care doresc să îşi transforme o idee de afacere într-un pilot sau un start-up împreună cu prietenii şi colegii lor.

Anul acesta, peste 150 de start-up-uri create de elevi şi studenţi cu potenţial antreprenorial au intrat în incubatorul educaţional de afaceri JA BizzFactory.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here