Joi este programat primul zbor spaţial al Virgin Galactic

1

Un fost olimpic în vârstă de 80 de ani diagnosticat cu Parkinson se va număra printre cei trei pasageri care se vor afla joi la bordul primului zbor spaţial al Virgin Galactic cu un echipaj format doar din turişti, relatează DPA/PA Media.

Jon Goodwin, din Newcastle, va călători alături de Keisha Schahaff, în vârstă de 46 de ani, şi de fiica acesteia, Anastatia Mayers, de 18 ani, care studiază fizica în Aberdeen, în timpul zborului VSS Unity cu durata de 90 de minute.

Avionul spaţial suborbital produs de Virgin Galactic a zburat doar o oră

În premieră, o mamă şi fiica sa vor efectua o excursie în spaţiu, după ce au câştigat la o tragere la sorţi.

Goodwin şi-a asigurat locul în urmă cu 18 ani cumpărând un bilet de 250.000 de dolari.

După ce va decola la ora locală 16:00 (15:00 GMT) din New Mexico, Statele Unite, cu nava-mamă VMS Eve, VSS Unity se va separa de aceasta şi îi va transporta pe turişti în spaţiul suborbital, unde vor avea ocazia să experimenteze pentru scurt timp imponderabilitatea, admirând în acest timp Pământul.

Călătoria va strânge fonduri pentru Space for Humanity, un grup nonprofit care doreşte să trimită în spaţiu oameni de rând pentru a le oferi o „perspectivă mai amplă” asupra provocărilor cu care se confruntă planeta noastră.

Celor trei li se va alătura Beth Moses, instructor de astronauţi.

În iunie, Virgin Galactic, deţinută de Richard Branson, a finalizat cu succes primul zbor spaţial comercial al companiei, transportând în spaţiu astronauţi italieni care au realizat o serie de experimente ştiinţifice.

Misiunea de joi a companiei este denumită „Galactic 02”.

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here