Fostul şef al ISJ Brăila îl acuză pe ministrul Liviu Pop că ignoră hotărârea judecătorească de repunere a sa în funcţie

0
concursului-inspectorii-inspectoratele-brăila

Fostul şef al ISJ Brăila, Cătălin Canciu, îl acuză pe ministrul Educaţiei, Liviu Pop, că „ignoră” hotărârea hotărârea judecătorească de repunere a sa în funcţie dată de Curtea de Apel Galaţi, care a suspendat ordinul prin care a fost destituit.

„Respectarea legii în România este facultativă? Astăzi se împlineşte o săptămână de când o instanţă din România mi-a dat dreptate că am fost demis ilegal. Domnul ministru Liviu Marian Pop ignoră cu bună ştiinţă această hotărâre executorie de îndată, în condiţiile în care am făcut două înştiinţări domniei sale. Domnule ministru, am o răbdare de fier, aşa că voi urma toţi paşii legali până când îmi voi câştiga toate drepturile“, a scris Cătălin Canciu pe o reţea de socializare, potrivit Agerpres.

Curtea de Apel Galaţi a hotărât pe 28 septembrie suspendarea ordinului ministrului Educaţiei prin care inspectorul şcolar general al ISJ Brăila, Cătălin Canciu, a fost demis de la conducerea instituţiei. ”Victorie, s-a făcut dreptate! Mâine vom trimite la Bucureşti toate documentele şi mă voi întoarce la Inspectorat”, declara la acea dată Cătălin Canciu, scrie aceeași sursă.

 

Citește și: Manualele pentru 11 materii de clasa a V-a sunt disponibile în format electronic

 

Fostul şef al ISJ Brăila a fost demis de ministrul Educaţiei, Liviu Pop, pe data de 18 august, alături de alţi 12 inspectori şcolari generali. Cătălin Canciu a contestat la Curtea de Apel Galaţi, pe 24 august, ordinul de revocare a sa din funcţie, iar după două amânări, decizia instanţei a fost de suspendare a ordinului de ministru.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here