Iohannis respinge propunerea lui Dăncilă de a o pune pe Gavrilă în funcția de Ministru al Educației

1
KLAUS-IOHANNIS-Legea-reducerea-normei-profesori-vechime-25-ani
“Niciun ministru nu va fi numit nou în Guvern decât după validarea în Parlamentul României”, a declarat președintele Klaus Iohannis. Asta înseamnă că acea nominalizată pentru funcția de ministru al Educației, deputata Camelia Gavrilă, nu va fi numită pe acest portofoliu. Mandatul interimar al actualului ministru de la Educaţiei, Daniel Breaz, expiră la finalul acestei săptămâni.

Camelia Gavrilă este a doua nominalizare a premierului Viorica Dăncilă pentru portofoliul Educației, după ce Şerban Valeca a fost şi ele respins de Klaus Iohannis, în bloc cu celelalte propuneri de miniștri.

Fost inspector școlar general la Iași, Gavrilă a vorbit pentru Edupedu.ro despre planurile sale pentru Educație, dacă Iohannis va accepta nominalizarea sa. A ținut să sublinieze și la începutul, și la sfârșitul discuției, că vorbim de “doar un an și jumătate de mandat, cât a mai rămas din guvernarea PSD”, motiv pentru care va continua cu ceea ce s-a început deja și nu va propune o reformă radicală acum, aceasta rămânând probabil să fie implementată din 2020 încolo.

Citește și Ministrul Educației propus de Dăncilă: BAC-ul de tip grilă trebuie mai întâi pilotat

Sursa: Edupedu.ro

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here