Ioan Andrei Ionescu este tatăl lui Marcel Iureș în filmul „Octav”

0
Ioan Andrei Ionescu credit foto adi marineci - Octav

Ioan Andrei Ionescu este încă un actor care confirmă distribuția  lung-metrajului „Octav”, regizat de Serge Ioan Celebidachi. Prin rolul său de părinte a tânărului Octav, jucat de Eric Aradits în ipostaza de copil și interpretat la maturitate de Marcel Iureș, Ioan Andrei Ionescu reușește să construiască un personaj ancoră al trecutului tânărului Octav mărturisind că „atunci când joci o amintire e dificil, nu joci ceva concret, e ca și cum ai juca o fantomă, ceva ce depășește bariera realismului”.

Personajul său din filmul „Octav”, creat cu multă inventivitate și emoție, după spusele actorului, contribuie decisiv la formarea umană și morală a tânărului Octav. „Când joci o amintire perspectiva rolului își pierde din concretețe și poate să pară un act expozitiv. Pentru mine lucrul la rolul de tata în amintire, în amintirea altcuiva, paradoxal sau nu, mi-a înlesnit și adăugat încă o etapă în cunoașterea de sine. Căci, cum altfel să te cunoști pe tine dacă nu pornind de la tine, copilului”, povestește actorul.

Răbdarea și grija pentru detaliu a lui Serge, căldura maestrului Blasco și dăruierea echipei au creat tot ceea ce era necesar ca eu să-mi pot pune în pagină, cu măsură, emoțiile rolului”, mai subliniază actorul Ioan Andrei Ionescu.                       

Ioan Andrei Ionescu si Stefan Velniciuc-filmOctav - Octav
Ioan Andrei Ionescu și Ștefan Velniciuc

Citește și: În această lună au loc proiecții speciale ale filmului „Octav” în toată țara

 

Ioan Andrei Ionescu este cunoscut pentru rolurile sale de pe scena Teatrului Național.  Acesta a absolvit în 2001 Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale”, Bucureşti, secţia Actorie, promoţia 2001, la clasa profesorului universitar Gelu Colceag. A colaborat cu nume mari de regizori precum: Ion Caramitru, Alexandru Dabija sau Gelu Colceag. Deși locul său este pe scena Teatrului Național din București, Ioan Andrei Ionescu joacă în teatrul independent precum și în filme românești și străine. Primul proiect cinematografic a fost „Brâncuși din eternitate” în regia lui Adrian Popovici. Au urmat filmele: „The Scorpion King 4: Quest for Power” (2015) în regia lui Mike Elliott și „Chosen” în regia lui Jazmin Dizdar.

Ioan Andrei Ionescu si Eric Aradits-filmOctav
Ioan Andrei Ionescu și Eric Aradits

Filmul „Octav” va avea Premiera de Gală pe 4 octombrie 2017, iar biletele sunt puse în vânzare în rețeaua Eventim și pe eventim.ro. Filmul va avea lansarea oficială în cinematografe pe data de 6 octombrie 2017. Trailerul filmului, creat de Good Hands, poate fi urmărit aici. Mai multe detalii despre filmul OCTAV se găsesc și pe Pagina de Facebook.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here