Acasă Actualitate În ce domenii vor să lucreze românii. Topul celor mai căutate locuri...

În ce domenii vor să lucreze românii. Topul celor mai căutate locuri de muncă

0

Platforma de recrutare BestJobs a realizat o analiză din care a reişit că cele mai căutate locuri de muncă din luna aprilie au fost în domenii  precum financiar-contabilitate, transport și resurse umane. 

Deşi volumul de aplicări pentru un job nou a scăzut cu 20% în luna aprilie comparativ cu martie, totuşi a fost înregistrată o creștere de 5%, față de aceeași perioadă a anului trecut.

Pentru a doua lună consecutiv, specialiștii în resurse umane sunt cei mai activi în căutarea unui nou job, cu un volum total de peste 24.000 de căutări în lunile martie și aprilie.

 Cele mai căutate joburi continuă să fie în domenii precum financiar-contabilitate, cu peste 25.000 de căutări în luna aprilie, nivel similar cu lunile anterioare și transport, cu peste 17.000 de căutări, dar în scădere față de luna martie cu 37%.
Alte domenii care au atras atenția candidaților în luna aprilie au fost inginerie, vânzări și IT, cu un volum total de căutări de peste 34.000.

Enel, Oracle și Amazon au atras cei mai mulți candidați

În fruntea clasamentului cu cele mai multe aplicări pentru un job este Enel (1.968 aplicări) urmat de Oracle România (1.880 aplicări), Amazon Development Center (1.731 aplicări), Banca Transilvania (1.610 aplicări), Unilever (1.538 aplicări), British American Tobacco (1.479 aplicări), UPC România (1.462 aplicări), Deichmann (1.352 aplicări), Alpha Bank (1.333 aplicări) și Alka Trading (1.313 aplicări).

Citeşte şi: Românii vor să devină șoferi, să muncească în UE sau în industria hotelieră

Și în luna aprilie au existat candidați care au ales să aplice direct pe paginile de profil ale companiilor angajatoare de pe BestJobs.
Astfel, companiile cu cel mai bun brand de angajator în luna aprilie au fost: Oracle, cu 106 aplicări spontane, Alka Trading, cu 101 aplicări spontane, Banca Transilvania, cu 96 aplicări spontane, British American Tobacco, cu 85 aplicări spontane, și Dräxlmaier, cu 82 aplicări spontane.
BestJobs este una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România cu o experiență de peste 18 ani în domeniu. Au un număr de peste 2,5 milioane de profesioniști conectați la piața muncii, peste 25.000 de joburi active în orice moment, atât în țară, cât și în străinătate.
BestJobs creează conexiuni între toți cei care vor să găsească un job mai bun şi angajatorii care caută forţe proaspete.

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here