Împrumut BEI de 24 de milioane de euro pentru îmbunătăţirea infrastructurii UMF „Carol Davila”

0

Banca Europeană de Investiţii a aprobat un împrumut, în valoare de 24 de milioane de euro, pentru îmbunătăţirea infrastructurii Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, care include renovarea Facultăţii de Medicină şi construirea a două noi centre de cercetare medicală dedicate.

Potrivit unui comunicat de presă, finanţarea BEI, care a fost anunţată miercuri în cadrul unui eveniment online, va sprijini, de asemenea, investiţii în eficientizarea energetică în campusul universitar.

„Banca Europeană de Investiţii a aprobat un nou împrumut în valoare de 24 milioane euro pentru îmbunătăţirea infrastructurilor de cercetare, academice şi studenţeşti la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti. (…) Finanţarea BEI, pe termen lung, acordată pe o perioadă de 25 ani, va susţine investiţii noi în valoare de 48 milioane euro pentru modernizarea infrastructurii celei mai mari universităţi de medicină din România, transformând semnificativ capacităţile de cercetare. Investiţia include renovarea Facultăţii de Medicină şi construirea a două noi centre de cercetare medicală dedicate”, se arată în comunicat.

Vezi și Liceul Olga Gudynn oferă 15 burse în valoare totală de peste 180.000 euro

„Banca Europeană de Investiţii este un partener cheie pentru învăţământul superior din România. Sprijinul financiar şi tehnic acordat se adresează pentru prima dată unei instituţii de învăţământ superior specializate în sectorul medical. Noul împrumut va transforma mediul de învăţare, va sprijini educaţia a mii de studenţi, va consolida cercetarea medicală, creând, în acelaşi timp, sute de noi locuri de muncă. Această investiţie impresionantă va contribui la creşterea standardelor de calitate în învăţământul superior şi la implementarea proiectului naţional ‘România educată'”, a declarat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, citat în comunicat.

Împrumutul este al doilea acordat de BEI în cadrul „Programului de împrumut pentru învăţământul superior din România”, în valoare de 100 milioane euro, aprobat în 2020. Primul împrumut a fost acordat Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here