Hunor: şcoala online nu poate fi o soluţie pe termen lung

0

Vicepremierul Kelemen Hunor a declarat, marţi seară, că şcoala online nu poate fi o soluţie pe termen lung, ci este doar pentru anumite situaţii speciale şi pentru perioade foarte scurte.

 

“Sunt zone greu accesibile în toată ţară, din punct de vedere tehnologic. (…) Din acest punct de vedere, eu cred că în acest moment marea majoritate a localităţilor sunt acoperite cu semnal, dar nu asta este problema. Problema nu este a semnalului, problema este a conţinutului. Problema este că anumite categorii de vârstă nu pot fi ţinute la şcoala online şi eu am militat pentru acest lucru. În şcoala primară nu ai cum să faci online permanent. Copilul trebuie dus la şcoală”, a declarat Kelemen Hunor, într-o emisiune la Realitatea Plus.

Acesta a adăugat că şcoala online nu este o soluţie, pentru că elevii nu pot învăţa să scrie, să facă matematică sau să înţeleagă texte în acest mod, ceea ce duce la creşterea nu numai a abandonului şcolar, dar şi a analfabetismul funcţional.

Vezi și Școala online: copii au deja probleme de vedere și chiar la coloana vertebrală

“De aceea nu este o soluţie şcoala online. Şcoala online este pentru anumite situaţii speciale şi pentru anumite perioade foarte scurte.(…) Trebuie să rămână o prioritate naţională educaţia şi trebuie să creştem în fiecare an banii alocaţi de la buget pentru educaţie, dar să nu lăsăm impresia că dacă ai un laptop, ai o tabletă şi ai acoperire la internet, atunci ai rezolvat problematica învăţământului”, a subliniat Kelemen Hunor.

Vezi cel mai performant purificator de aer cu capabilități de distrugere a coronavirus

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here