Gunoierii turci au deschis o bibliotecă cu cărțile aruncate de alții

1

O bibliotecă din Ankara dă un nou înțeles importanței cărților în viața oamenilor. Gunoierii din capitala Turciei au deschis o bibliotecă publică alcătuită din cărțile pe care le-au salvat dintre gunoaie, după ce au fost aruncate de foștii posesori.

Biblioteca, aflată în cartierul Çankaya din Ankara, într-un spațiu dezafectat al serviciului de Salubrizare, o clădire din cărămidă, cu coridoare lungi, a fost înființată după ce gunoierii au început să colecteze cărțile aruncate de alții. Treptat, colecția lor a sporit. Dacă la început cărțile erau disponibile doar pentru angajați și familiile lor, în luna septembrie a anului trecut, biblioteca a fost deschisă publicului, comunitatea fiind din ce în ce mai interesată de această inițiativă, oamenii începând să doneze cărți în mod direct. Acum, colecția este atât de mare, încât biblioteca le împrumută cărți elevilor și chiar deținuților.

Citește și Ce citesc românii. Harta României în cărți citite

Conform CNN, biblioteca însumează în prezent peste 6000 de cărți din diverse domenii, de la beletristică și până la non-ficțiune, lucrări științifice, dar și o secțiune dedicată în totalitate copiilor, cu benzi desenate și cărți de povești. În plus, nici vizitatorii bilingvi nu au fost uitați: sunt disponibile chiar și cărți în engleză sau franceză.

un comentariu

  1. […] O bibliotecă din Ankara dă un nou înțeles importanței cărților în viața oamenilor. Gunoierii din capitala Turciei au deschis o bibliotecă publică alcătuită din cărțile pe care le-au salvat dintre gunoaie, după ce au fost aruncate de foștii posesori. Biblioteca, aflată în cartierul Çankaya din… Cititi mai multe aici: Gunoierii turci au deschis o bibliotecă cu cărțile aruncate de alții […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here