Galeria de artă Gaep lansează „Shortcuts”, un proiect de mentorat pentru tineri artişti

0
Foto: news.ro

Galeria de artă Gaep lansează „Shortcuts”, un proiect de mentorat intensiv pentru artişti emergenţi interesaţi să se dezvolte profesional printr-o abordare strategică şi prin abilităţi de prezentare, organizare şi comunicare a practicii proprii. Apelul pentru înscrieri este deschis până pe 29 august.

Între 20 septembrie şi 15 octombrie, artiştii selectaţi vor participa la patru laboratoare intensive susţinute de patru mentori pe temele: „Sistemul artei contemporane”, „Piaţa de artă şi posibilităţi de finanţare”, „Comunicarea practicii artistice”, „Website de artist”; vor avea întâlniri cu alţi artişti, curatori şi manageri culturali din Bucureşti, în atelierele sau spaţiile lor de artă; vor participa la sesiuni individuale de mentorat cu cei patru mentori; vor face prezentarea unui proiect de expoziţie personală.

„Shortcuts” este menit să le ofere artiştilor insight-uri şi soluţii pragmatice pentru a-şi gestiona eficient traseul profesional. Participanţii vor dobândi cunoştinţe despre aspecte precum funcţionarea internă a unei organizaţii din domeniul artei contemporane, bugete de producţie, stabilirea preţurilor lucrărilor de artă, prezentarea practicii proprii şi comunicarea către diverse categorii de public. De asemenea, ei vor primi sprijin în conturarea unui proiect de expoziţie personală de la cei patru mentori: Răzvan Anton (artist), Andrei Breahnă (manager cultural), Ioana Chira (comunicator) şi Lea Rasovszky (artistă).

Vezi și 250 de copii din familii defavorizate merg la Marea Neagră grație preotului Dan Damaschin

Un număr de 10 artişti emergenţi vor fi selectaţi să participe în urma apelului deschis între 9 şi 29 august.

Se pot înscrie artişti emergenţi (sub 10 ani de experienţă profesională), cu vârsta de peste 21 de ani, care trăiesc sau lucrează în România în acest moment. Studiile de specialitate nu sunt obligatorii. Dosarele de înscriere trebuie să conţină CV, o scurtă scrisoare de intenţie (max. 300 de cuvinte) şi un portofoliu (max. 10 lucrări) şi să fie trimise pe adresa contact@gaepgallery.com.

Juriul format din Andrei Breahnă (manager cultural), Marilena Preda Sânc (artistă), Alex Radu (manager cultural) şi Georgia Ţidorescu (curator) va parcurge toate dosarele de înscriere şi va stabili o listă scurtă de artişti care vor fi invitaţi la un interviu prin apel video. Fiecare artist care va participa în proiect în urma acestor două etape de jurizare va primi un onorariu.

 

 

 

 

 

 

Sursa: news.ro

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here