Festivalul Național al Cărții pentru Copii la cea de-a XIII-a ediție

0
Bucuria lecturii-copii

Federația Internațională a Comunităților Educative (FICE) a lansat cea de-a XIII-a ediție a Festivalului Național al Cărții pentru Copii Bucuria Lecturii”. Scopul proiectului este de a promova lectura de carte la elevi.

Directorul festivalului, Sorin Ivan, a precizat că ediția din acest an este una specială, deoarece evenimentul a fost inclus în calendarul de manifestări regionale al Ministerului Educației

Proiectul este derulat de FICE România, în parteneriat cu Școala Gimnazială 96 din București.

Festivalul își propune să-i motiveze pe elevi să citească”, declară președintele FICE România

Toma Mareș, președintele FICE România, a afirmat că și la ediția din acest an festivalul își propune să îi motiveze pe elevi să citească și să împiedice abandonul lecturii și, totodată, să le explice părinților și cadrelor didactice avantajele acestei activități pentru dezvoltarea viitoare a copiilor.

Scopul proiectului ‘Bucuria Lecturii’ organizat de FICE este de a promova lectura de carte la elevi, dezvoltarea unor capacități dintre cele mai diverse, precum înțelegerea sensurilor din context, înțelegerea conceptelor și a imaginilor abstracte, capacitatea de a memora și imagina, precum și un nivel ridicat de maturizare emoțională și intelectuală”, a explicat Mareș.

Festivalul Național „Bucuria Lecturii” este structurat pe două secțiuni — „Lectură și Creație” și „Evenimente dedicate Cărții, Lecturii și Creativității”

La secțiunea Lectură și Creație” pot fi înscrise eseuri inspirate din universul lecturilor; scrisori către un personaj sau autor favorit; povești originale; desene, picturi inspirate de lumea lecturilor; reviste școlare; cărți pentru copii și tineri, scrise de copii, tineri.

Cea de-a doua secțiune cuprinde concursuri pe diverse teme, inspirate de universul lecturii, carnavaluri cu personaje din lumea cărților; întâlniri cu scriitori și autori îndrăgiți; lecturi publice; dezbateri pe tema lecturii și a cărții; piese de teatru; recitaluri de poezie; poezia și muzica — tărâmul magic al artelor; șezători literare.

Citește și: În filmul „Frumoasa și Bestia” va juca primul personaj homosexual din istoria Disney

Termenul limită de înscriere a participanților este 25 martie. Înscrierea se face la adresele de mail fice.romania@yahoo.com și ficeromania@hotmail.com. La înscriere, participanții vor specifica datele personale de identificare, secțiunea și lucrările ori evenimentele pe care le vor realiza în cadrul festivalului.

Activitățile din cadrul festivalului se desfășoară în perioada februarie — aprilie, urmând ca în luna mai să aibă loc selecția și jurizarea.

Festivitatea națională de va avea loc pe 3 iunie la Palatul Național al Copiilor din București

Festivitatea națională de premiere a lucrărilor și evenimentelor va avea loc pe 3 iunie la Palatul Național al Copiilor din București. Premiile și diplomele vor fi acordate copiilor care au obținut locul I la faza locală, câte unul pe categoria de vârstă. Vor fi acordate, de asemenea, diplome și premii de excelență, premii speciale și premii-surpriză pentru copii selecționați la faza națională pentru fiecare categorie de vârstă, precum și certificate pentru organizatori.

Festivalul Național al Cărții pentru Copii Bucuria Lecturii” este organizat în colaborare cu Ministerul Educației Naționale, Inspectoratul Școlar al Municipiului București, inspectoratele școlare județene, Biblioteca Națională a României, Palatul Național al Copiilor.

Sursa foto: www.hmcwriter.com

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here